lördag 8 mars 2014

Löftenas vår


Min favoritperiod är tidig vår. När solen värmer för första gången. När man ser de första blommorna i glittrande solljus. När det är för kallt för att man ska fyllas av krav och måsten. När man kan ta en promenad utan att frysa eller bli svettig. När man inte vet om våren och sommaren kommer bjuda på mängder av fina dagar, eller mest regn. När man hoppas och njuter, helt kravlöst. När en kopp kaffe på altanen är allt vad som krävs för att allt ska vara perfekt!

Pyttsan! Om man är jag. När det lovades 11plusgradet, väntade jag på morgonkvisten nervöst på Ulf och Poppy när de var på dansen. Tryckte på Edward overallen och packade fika. Stuvade in familjen i bilen när alla var hemma och peppade samtliga på en promenad runt sjön Gömmaren. Barnen undrade besviket när vi kom fram varför vi glömt badgrejerna hemma. Först när se fick se och känna på isvattnet förstod de oss, nästan. Vi traskade upp och ned, kastade is i vattnet, trampade i sjön och fikade på en solig fin plats i lä.
Sen, trädgårdsskola och vårblommor i massor fyllde bilen. Hem och plantera, röja i trädgården. Klappa och vattna nyinköpta videkissar på stam, ut med fd kollegor.  (Och jo, jag hann även med en kopp kaffe på altanen:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar