lördag 22 mars 2014

Familjekul eller Hur en äkta matta kan livas upp


Auktion på landet är ett äventyr. Fullt av fyndigheter som går för bråkdelen av priserna på Blocket eller Myrorna eller antikaffärer. Att ta sig nån timme från stan väl värt besväret!  Idag ville vi dessutom slå två flugor i en smäll, dels träffa Tages nye lillebror Albert, dels fynda på auktion.

Och dagen blev toppen! Vi fick träffa en supetsöt bebis, massa bus med Tage och för under 2000kr fick vi fyra äkta mattor, två fina pinnstolar och lunch samt fika. Lunchen och fikat blev vi dock bjudna på av Anna och John!
Hemma dammade vi av mattorna, men har bara fått den ena på plats än. Mattan på bilden är handknuten och kostade 200kr. Pinnstolen som E sitter på 25kr. Mattan behövde dock lite uppfräschning. Så före fotograferingen har den piskats ute, dammsugits samt rengjorts med Yes diskmedel, lite vatten och en sträv hård borste som ruggade upp den. 

Yes-kuren fungerade över förväntan. Blöt mattan försiktigt,  häll på lite Yes, rugga så det skummar, låt torka nån minut så att skummet lägger sig och avsluta med dammsugning. Superbra tips om man har en äkta matta som tappat gnistan. Det gick lätt och tog ingen tid alls. Var bara försiktig med vattnet, det ska skumma, inte blötläggas!
Som kvällsaktivitet lekte hela familjen Labyrint, och sen tillverkade vi egna slimestudsbollar à la Daidalos.

1 kommentar:

  1. Himla bra tips med mattan måste jag säga! Men, saknar instruktioner för slimebollarna... jag vill ju också göra såna! /Anna

    SvaraRadera