onsdag 29 september 2010

Gunga, packa, gå

I går var Poppy på tiomånaderskontroll. Vi hade försökt lära henne diverse trick som tydligen skulle testas och bedömas av tanterna på BVC. Eventuellt för att se om hon får fortsätta växa eller om hon måste gå om första året.
Vi har jobbat på att få henne att klappa händerna, att prata och att få tänderna att växa ut. Det gick sådär, men hon kan i alla fall klappa händerna när hon är på rätt humör.

Det visade sig att de på BVC mest var intresserade av om hon kunde greppa små saker mellan tummen och pekfingret (det har hon kunnat i i alla fall två månader), om hon kunde ställa sig upp själv med stöd (det kan hon, men ville inte visa just där och då) och om hon kunde slå ihop två klossar (inga problem där). På det hela taget kom vi från BVC med flaggan i topp. Vilket var trevligt som omväxling.


Vi firade den lyckade kontrollen med lite gugnande i parken.


I kväll bär det av till England och kusinerna (och lite andra misc släktingar). Poppy hjälpte hjärtans gärna till med packningen. Hennes favoritfunktion är att trycka till väskorna så de inte är för höga. Och att ta ut saker som eventuellt inte behövs, eller som råkar ligga där man når dem.


Tidigare har vi ju berättat att Poppy gärna gåtränar med lite olika hjälpmedel. Nu har till slut också accepterat att använda sånt som faktiskt ska användas för att gå med, som en gåvagn. När hon väl kom på att det inte var en så tokig idé så fick hon (relativt sätt) väldig fart på gåendet. Bra att hon tränar nu när hon ska tävla med kusinerna.

3 kommentarer:

  1. En sån jätteredig Poppyloppa! Finaste tjeje, klart de blev jättenöjda på BVC.

    Men det här med gåvagn förstår jag inte att någon, hur kluriga och duktiga de än är, klarar av att med full kraft luta sej mot och sätta fart på benen utan att vagnen far iväg i dubbel hastighet?!? Allt annat med hjul som man lutar sej mot far ju iväg med blixtens hastighet. Är det nåt magiskt med just de här vagnarna?

    Utgår ifrån att packningen blivit perfekt med detta samarbete, och önskar er en riktigt härlig resa, både vad gäller själva transportdelen och vistelsen.

    Kram till er alla!

    SvaraRadera
  2. Det finns skruvar som man kan justera trycket på bakhjulen med. Det gör att det går att bestämma hur trög vagnen ska vara.

    SvaraRadera