torsdag 2 september 2010

Puh, vilken dag!

Puh!

Efter två dagar på jobbet väntade två dagar med Poppy. Jag tror nog att jag är mer utvilad efter jobbdagarna, men mer lycklig efter Poppydagarna.

Vilket fall vaknade jag i morse och kände mig lite krasslig. Inget kul eftersom dagens program inte var av denna värld!

Vi började på sjukhuset, där Poppys skelning skulle kollas upp på ögonmottagningen. Läkaren funderade, lyste och Poppy fick kolla på 3D bilder och randiga dockor. Ingen skelning syntes. Det vi antog var skelning menade hon bara var korrigering för mycket liten näsa. Det rätar ut sig när näsan växer. "Och det borde ju bvc veta" sa hon. Nä, de borde de inte, för de vet just jämt ingenting, tänkte jag.

Vi fick dock ny tid om ett år, för att försäkra oss om detta. Att besöket var helt meningslöst, någon som är förvånad? Lika bra vi bokar in en sjukhuseftermiddag i oktober också för i slutet av september ska vi på tiomånadersläkarkontroll, och då måste de ju bara hitta något nytt fantasiproblem. Undrar ibland om Karolinska har gått o blivit privat på gamla dar och ägs av bvc-gruppen i Huddinge.


Sen for vi direkt till Öppna förskolan i Älvsjö. Första besöket där och riktigt trevligt. Alva var såklart med och följde sedan med till nästa äventyr. Vår bil skulle in på storservice a la 7000kr+. Det skulle ta 4 timmar och eftersom jag inte ville gå fram och tillbaka i regnvädret valde vi att stanna i Flemingsberg och vänta på bilen. Alva ställde upp som sällskap halva tiden och vi besökte Södertörns högskolasstudentfik. Tänkte att de behövde få lite inspiration inför kommande studier. Under fikan valde Alva att tugga på godisbilar, Poppy valde att slicka på godisbilar och sedan förtjust känna hur kletiga de kändes i handen. Vi övervägde att fråga studievägledaren som satt bredvid över förslag på studieinriktningar som hade något med "tugg och klet" att göra. Men dessa flumutbildningar ska bort till nästa år kom vi på, så det kändes inte som ett övertygande alternativ.

Och halv fem på eftermiddagen var bilen klar, kostade bara 700kr mer än beräknat. Så nu får vi äta lök och pulvermos resten av månaden.

(Och förresten, det var en gåvagn Poppy fick i måndags, ingen gåstol, var väl bara lite mammasnurrig.)

1 kommentar:

  1. Oj, nu behöver ni allt vila upp er, en sån dag! Skönt att ni blir väl mottagna av förtroendeingivande läkare på sjukhuset efter allt bvc hittar på!

    Och bilar, ja de är inte ett skvatt roligare, var det bara service eller var det transplantationer och andra kirurgiska ingrepp? Hoppas den uppför sej väl länge nu.

    Aha, gåvagn, det var en annan sak. Bra, jag måste ju ha koll, ni kan ju inte gå och shoppa loss hur som helst utan att redovisa korrekt.

    Kram till er alla!

    SvaraRadera