lördag 11 september 2010

Poppy i blåbärsskogen

Denna vecka har gått i krasslighetens tecken. I onsdags tappade jag rösten och kunde knappt undervisa, Poppys näsa har runnit och Ulf har köpt flera burkar slem- och hostprodukter som han gurglar med mest hela tiden.

Men i blåbär finns antioxidanter som ska hjälpa mot det mesta, så för att krya på oss valde vi att ta oss ut i blåbärsriset igår.
Poppy fick vara med och sitta snällt på en regnponcho. Snällt satt hon i två minuter. Sen började hon knapra på kvistar, löv och annat som moder natur har att erbjuda i den bruna färgskalan.
Ibland varvade hon kvistarna mot blåbär. Men de var inte alls lika goda som jorden.


Poppy ståtränade i tristessen, och hittade bark att gnaga på.


Skörden blev pinsamt dålig. En halvliter blåbär, en baby Karl-Johan och en handfull gula kantareller. Dock är vi stolta över svamparna ändå, det är vår första svampskörd i Huddinge, och nu när vi vet var vi ska leta kommer det nog bli mer framöver!






Stackars Poppy tycker det var otäckt och barrigt i snåren. När vi sedan tog en svamppromenad med henne i kärran trivdes hon betydligt bättre.

1 kommentar:

  1. Ja, tänk så mycket godsaker det bjuds på ute i naturen! Fast jag håller med Poppy, det är inte lätt att ta sej fram där, och då blir man faktiskt lätt lite purken.

    Kram till er alla! Hoppas innerligt att alla otäcka baciller försvinner i ett nafs nu.

    SvaraRadera