torsdag 23 september 2010

Kinkig med maten

Poppy har kommit in i en fas (får vi hoppas att det är) där hon bara vill äta själv. Tydligen är det mycket bättre att kleta omkring med lite pasta eller en brödbit än att äta mat ur en burk som någon annan matar henne med. Det är i och för sig bra att hon utvecklas och vill lära sig nya saker, men eftersom hon inte är så bra på det så har det mest blivit så att hon inte får i sig speciellt mycket mat.


För att få i Poppy någon mat började vi med vanlig barnmat. Det gick inte så bra. Efter det provade vi med björnbärskräm ,som hon i vanliga fall gillar, men det dög inte heller. Tillslut slank det ned tre cocktailtomater som hon fick pilla i sig själv.


Det gick åt förhållandevis mycket papper i jämförelse med hur mycket mat som faktiskt åts upp.


Bara en söt bild på Poppan.

3 kommentarer:

  1. Hon är så stor nu! Å söt fötstås!

    /Cammi

    SvaraRadera
  2. Bara att inse att det är slut med matandet, den tiden kommer aldrig tillbaka :-) Men köttbullar och potatis och ris och pasta och fisk och frukt och bröd och små bitar fågel och grönsaker av alla slag går faktiskt att äta alldeles själv, även om det kräver en helsanering efter varje måltid. Passa på att ladda upp mentalt för detta nu när du har saneringshjälp :-)

    Hoppas ni har det jättebra!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Förresten så är hon jättebedårande söt på alla bilderna, våran marsipanros!

    SvaraRadera