måndag 30 augusti 2010

Myggbett och Alvabett

Efter trädgårdspysslandet igår fick Poppy med sig fem stora kliande minnen. Fyra myggbett i pannan och ett bakom örat. Vi verkar ha en mygginflation i Huddinge, för efter kl 14.00 är det mygg som under skymningstimmen i Norrland i juli. Tror jag, har aldrig varit där. Många är de alla fall, mina ben har inte blivit skonade och ser ut som polkadot strumpbyxor.

Det var lite synd om Poppan med alla fula prickar så vi gick till HM och köpte gulliga hårspännsfjärilar.

I Huddinge träffade vi också Alva. En vecka utan henne, Poppy var så glad över återträffen att hon ville äta upp Alva med hull och filt. Alva var mer tveksam.
Istället knaprade Alva på en påse kex, påsen alltså, innehållet roade sig Poppy med att sprida ut över golvet.
Efter mycket ormande i vagnen fick Poppy sitta lite i Alvas mammas knä. Det var inte fel det!
Dessutom var vi på shoppingtur i en second hand affär. Poppy fick en gåstol, en skallra och en body. Allt för en ringa summa av 70kr!

söndag 29 augusti 2010

Har du också beställt sand?

Nu ska jag berätta en rolig historia, min favvohistoria, ja faktiskt den enda jag alltid minns och kan, om papegojan (grannen), som beställde sand (jord).

En gång var det en man som hade en papegoja. Det var en duktig papegoja som kund flera fraser och kunde klara sig själv ensam hemma på dagarna när mannen jobbade.

En dag när mannen kom hem från jobbet (semesterresan) låg det en hög med sand utanför porten. Mannen hade ingen aning var sanden kom ifrån och frågade papegojan om han hade beställt sand. "Oh, nej", sa papegojan.

Nästa dag när mannen kom hem från jobbet låg det ytterligare en hög med sand utanför hans dörr. Än en gång frågade han papegojan om den visste var sanden kom ifrån, men papegojan sa att han inte hade en aning.

Tredje dagen efter jobbet blev mannen förbannad när det låg en jättehög med fin ny sand på hans uppfart. När han kom in genom dörren slet han tag i papegojan och spikade i vredesmod fast den på väggen, för att den inte skulle kunna röra sig och göra fler dumheter.

Den stackars papegojan satt fastspikad och var vemodigt på väggen, och fick syn på ett kors med Jesus som hängde mittemot. "Oh" sa papegojan, "Har du också beställt sand"?

Vi har ett par mycket trevliga grannar, som har en tendens att köpa saker via hemleverans. Och övertala mig att göra lika dant. Eller vidare mycket övertalning behövs inte, det ÄR smidigt och riktigt bra grejer. Bekvämt men kanske inte så ekonomiskt. Vi har miljoner rullar toapapper på lager och lika mycket hushållspapper som kom levererat till oss när vi var borta. Bra att ha produkter men som är så innerligt tråkiga att köpa hem.

Och idag upptäckte vi att de även beställt jord och bark åt oss (jo, jag visste att det var på G men hade glömt mängden och när, var , hur).

Så nu kan vårt äpplande treåriga äppelträd få ny fin jord!


Poppy var med i trädgården när vi städade i jordgubbsrabatten, slängde bort en massa gammal jord i diket, och satte på täckduk, och sen ny fin hemleveransjord. Nu hoppas jag att gubbarna ska trivas och ogräset otrivas.


Så den här gången var det kanske grannarna som var papegojan i dramat. Men inte ska de korsfästas, vi gillar dem massor så istället för träsmak blir det nog ölsmak!

Mallorca

Eftersom pappa fyllde 60år den 22/8, och Syrran fyllde 25år den 21/8 stack hela familjen till Mallorca för att gömma sig för alla överraskningsfester.

Med på resan var således, mamma och pappa, syrran och Stefan, samt Ulf, jag och Poppy såklart! Vi bodde i Alcudia i ett lägenhetshotell, Canopus, som hade en stor frukost- och middagsbuffé!

Poppy älskade att själv få en tallrik med blandat småplock att peta i sig själv.

Dock hamnade lika mycket på golvet som i magen.


På kvällarna gick vi runt och kollade på restauranger som vi inte åt på. På Mallorca är allt mer eller mindre svenskt. Och de lyckas mer eller mindre bra. Finn exempelvis rätt antal fel i ordet "Torräter". Eller vad betyder "besbecued"?

På hotellet städades det varje dag. Ibland gjorde städerskorna fantasifulla kreationer av handdukarna, och en dag fick Poppy sin första minigodispåse av dem i present. Men godiset var betydligt mindre spännande än att fundera på hur man vecklar ut handdukssvanen.


Vi hade en stor balkong som var toppen att krypa på. Och lycka var att sno åt sig pappas ölburk. Väl insvept i en hotellplastbadmössa var den säkrad för babyfingrar.


På väg på promenad hittade mormor och Poppy en fin men (kanske) inte så ätbar blomma. Stefan och morfar brydde sig inte om naturen utan funderade mest roliga kamerafunktioner.

Bada gjorde vi mest hela tiden, i havet som låg 25m bort. Men med finkornig sand fick kameran stanna hemma på dagarna. Nattliga dopp i poolen vågade jag dokumentera.


Här är det smörjningsdags!


Slutligen vill jag visa vissa emotionella likheter mellan Poppy och hennes moster. De ler, ser förvånade ut, räcker ut tungan och kisar i kapp!



Och nu är glada semestern slut. Väskorna är snart färdiguppackade, fortfarande fulla av Mallorcasand. Ulf klipper gräset och jag vill inte börja jobba igen på tisdag. Fick ett hemskt nytt schema som jag måste ta tag i när jag börjar. Så ja, semestern är finito:-(

Men vi tröstar oss med "borta bra men hemma bäst", här har vi ju inga problem med solutslag, dålig nätuppkoppling och sand i blöjan.

fredag 20 augusti 2010

Zeta och hoptimisten

Igår träffade vi Alva igen för att ta en fin-fika på Zeta trädgård.
Det var fint väder och vi åt smaskig tomat- och paprikasoppa samt lite barnmat. Vad Poppy och Alva talade om kan ni se här! http://alvaliten.blogspot.com/2010/08/gallimatias.html
Alvas mamma hittade jättesöta dekorationsfåglar. Alvas mamma ville verkligen få Alva att gilla fåglarna, så Alva skulle skrapa ihop kronorna som glidit ur fickorna och hamnat i vagnen och åka och köpa en till sin mamma. Observera likheten av fågelfiguren på Alvas tröja, kontra stenvarianten!Men Alva hade andra tankar om lämpliga morsdagspresenter.


När vi kom hem låg ett paket i brevlådan. Poppy tyckte klänningen från farmor var ok, men vykortet betydligt roligare. Vi misstänker att det härstammar från faster Karins affär! Klänningen i sin helhet kan ni titta på här!


Sen tog vi det lite lugnt och lekte med en gammal leksak som jag ärvt från min farfar, metall och spiral, det är grejer det!
Men till vår förvåning så har de tryckt upp en ny upplaga av den 50-åriga grodan!
Kanske behöver vi grodans kompis också? Se hela kollektionen, tyvärr i plats här

Nu försöker jag packa inför kommande Spanien resa, bilen går hemifrån 03.00 inatt! Poppy gör sitt bästa för att jag ska glömma saker. Med lite otur får hon gå med samma blöja hela veckan lång!

tisdag 17 augusti 2010

Ingen dramatik

Så börjar min första riktiga dag som föräldraledig lida mot sitt slut, och för att summera lite så här framåt halv fyra på eftermiddagen så har det inte varit någon större dramatik. Dagen har flutit på mest som de brukar. Vi har ätit, tagit en promenad och lekt en del.


Som det kanske syns på bilden så har Poppy varit på sitt mest strålande humör. Jag tycker mig också se att hennes tendenser till skelögdhet är på tillbakagång. Men vad vet jag.


Det som varit mest spännande idag har annars varit att Poppy lägger allt mer tid på att stå upp. De senaste dagarna har hon i stort sett bara velat stå upp oavsett av vad vi planerat att hon ska göra. I dag har hon tagit tag i det där med att ställa sig upp själv på allvar. I och för sig så ställde hon sig redan för någon vecka sedan mot babypoolens sarg, men nu under eftermiddagen har hon ställt sig upp alldeles själv fyra gånger mot lite olika saker. Mycket imponerande, men också lite oroligt. Inte minst som hon bland annat gjorde det uppe på soffan, vilket ju kanske inte känns som det säkraste stället att börja sin karriär som stå-uppare.

måndag 16 augusti 2010

Long time no see

Ett veckoslut fyllt av händelser gör att det inte finns tid över för bloggande. Så här kommer en kort sammanfattning över Poppys och min helg!

I torsdags gjorde vi inte vidare mycket. Skulle träffat en tjej som jag är kontaktperson åt, men hon avbokade, så istället passade Poppy och jag på att frossa i sushi. Sushi är världens bästa plockmat för småbarn, kletigt, nyttigt och lätt att hålla i. Dock fick hon bara prova avokado och tufu. Poppy använder sig av gåstolen och dess praktiska bricka som matbord.

På fredagen kom min gamla vän Kicki på besök från Göteborg. Hon hade med sig massvis med presenter, och Poppy verkligen älskade omslagspappret och banden. Jag tyckte att kläderna från Kickis mamma Vesna var underbara och boken hon fick av Kicki riktigt spännande.
På lördagen bjöd Kicki mig på masssage inne i stan, GÖTT! Hon lurade mig och sa att vi skulle till Folkoperan, men istället var det spa och lyx som gällde. Wow! Sen lekte vi i trädgården och solen var framme mest hela tiden.


Söndag?

I dag måndag, är det min sista dag av mammaledigheten. Ångest ångest, ångest! Eller av att vara helt mammaledig, Ulf och jag ska dela på ledigheten, så vi jobbar halvtid och passar Poppan halvtid. Så jag börjar jobba imorgon! Dagen till ära åkte vi på höstterminsinvigningen på Öppnis. Även Alva var där!

Poppy och jag blev kära i en gåvagn, så nästa tur till lämplig babyaffär kommer ha ett tydligt mål. Poppy älskade att stå upp själv, och peta på dockan som låg i vagnen.


Alva ville inte vara lika tjejig, de svarta byxorna till ära, och satte sig i bilhörnan bland killarna.
Poppy blev inspirerad så hon övergav dockan och hjälpte Alva med att meckade med bilarna ett slag innan sångstunden.

onsdag 11 augusti 2010

Skelar och sladdlek

Idag var vi på vårt älskade BVC. Vägning- och mätningsdags! Men Poppy och jag undrade nyfiket vilka nya fel de skulle hitta på henne, vi kan ju inte gå en hel månad utan besök på sjukhuset!

Vägningen och mätningen innebar inga större nyheter, hon följer nedersta kurvan, och väger 7,4 kg, mäter 70cm. Så bvc-tanten var halvnöjd, men ingen större utskällning, förutom lite tips på att hälla ännu mer olja i hennes mat.

Men sen kom tanten på att Poppy kanske skelar lite, så att det var absolut nödvändigt att skicka oss till ögonmottagningen snarast. Ja, inte idag, men det lär ju bli innan näst bvc-besök om tre veckor, för då måste de ju hitta något nytt att klaga på!

Ringde då Poppys morfar, lungläkare och allt, borde han väl kunna babyögon? Och det kunde han minsann! Man ska titta efter reflexer av ljus i ungens ögon, och se om reflexprickarna skelar eller är jämna. Och lite skelande hittade vi nog. Men inte är det vidare mycket?


Sen tröttnade Poppy på starkt ljus i ögonen, men lika söt ändå!



För att trösta vår skelis fick Poppy till sin förtjusning leka med en alldeles äkta sladd! Denna gång strömlös, eftersom stackars liten tidigare under dagen fått en ministöt när hon sög på laddaren till min dator.

Så gott att nappen hamnar utanför!


Smaskigt värre.


Men sen fick det vara sluttuggat tyckte pappa och fick henne att koncentrera sig på lite annat.

måndag 9 augusti 2010

Konditori Lyran

Sista veckan på sommarlovet, sorg och lite ångest, men den kräver också full aktivitet så att man verkligen njuter av de sista dagarna!

Alvas mamma tipsade om konditori Lyran.

Och vilket ställe! Mängder av sugrör och underbar cheesecake som man njuter av i en fantastisk trävilla med tinnar, torn, kristallkronor, stora speglar och en underbar uteservering.



Alvas mamma ville också minnas tillfället, men det var inte helt lätt att få en bra bild på Alva när Poppy höll sugrörskonsert på andra sidan bordet.



Efter maten ville vi titta närmare på ett dött rådjur, men det var svårt att fotografera. Så istället gick vi upp i trätornet och tittade på Mälaren, vackra dalar och drömde om att köpa en 10-miljonersvilla i närheten.


Uppe i tornet blev vi alla lite skakis. Poppy sattes ned och jag kunde andas några gånger innan vi vinglade ner igen.

söndag 8 augusti 2010

Vaxduk


För några dagar sedan kom vårt nya matbord från MIO, Forsvik matmöbel med sex stolar.

Kanske är det 4, eller rent av bara 3 stolar kvar att montera. Ulf jobbar på dem just nu. Det är klurigare ände flesta IKEA-möbler att få ihop, och pga diverse vattenfyllda konserter har det dragit ut på tiden.
Dessutom har vi förstått att bordsskivan är kräsen, måste oljas, varas rädd om och man får inte ställa varma koppar och tallrikar på det. Vatten som inte torkas bort genast skapar fläckar etc etc. Vi är vana vid vårt furubord från 80-talet, där "anna" finns inristat och diverse hack från min uppväxt satt sin prägel. Ett hack mer eller mindre syns verkligen inte och vi har kunnat missköta bordet utan större åverkan.

Så nytt bord innebär nya rutiner och för att inte Poppys vana att dunka med skedar i bordet vid matdags, ska blir allt för synligt för kommande generationer valde vi att åka till 10-gruppen på Götgatan och köpa hem en vaxduk i bästa kvalité. I verkligheten är det glansigare och aningen mörkare.


Poppy var ovanligt glad under äventyret till stan, men eftersom hennes slarviga föräldrar glömde ponchon i bilen, blev hon invirad i finaste Armanimunkjackan! Inte undra på att ungen ser nöjd ut då!

lördag 7 augusti 2010

Borta regn och Poppy bäst

Dagens tema: Hårdrocksfestivalen Sonisphere

Trodde vi. Istället för att svänga våra lurviga till Iron Maiden, sitter vi istället hemma i soffan med Poppy och Poppys farmor och farfar. Poppy småsover och mår prima. Vi andra sörjer. Hur kunde de bli såhär månntro?




Dagen började helt ok. Vi åkte till stora skuggan, trängde oss fram bland tusentals svartklädda pojkar. Tusentals, ja, 45 000 sålda biljetter. Vi var där redan kl 13.00 och såg när Anthrax rockade för gubb och fosterland.

Men ganska snart började festivalen vattenfyllas. Det blev bara geggigare och geggigare. Vi gav upp försöken med att gå på torra ställen, istället försökte vi undvika sjöarna som var ankeldjupa. Vi misslyckades.


Vi försökte vara tappra med regnrock och oljerock samt soppåsar över våra kroppar. Men det hjälpte föga, allt läckte in och fingrarna började se ut som russin av all väta.

Men tillslut gav vi upp. Och så gjorde nog halva festivalen. Vi fick tränga oss ut, och tänkte gång på gång, om det bara regnar liiite mindre går vi tillbaka. Det gjorde det inte.


Vi fick dock uppleva ett bråk på pendeln med en tjurig tant som ville ta min sittplats. Vi bad henne boka färdtjänst (hon var otrevlig och inget vidare gammal). Vi åt god langos. Vi drack kaffe och åt munkar. Vi fick se Anthrax och skratta ihop med alla besvikna dyblöta fans som gav upp. Och det bästa av allt, pussa Poppy mycket tidigare än vi hade räknat med!