onsdag 11 augusti 2010

Skelar och sladdlek

Idag var vi på vårt älskade BVC. Vägning- och mätningsdags! Men Poppy och jag undrade nyfiket vilka nya fel de skulle hitta på henne, vi kan ju inte gå en hel månad utan besök på sjukhuset!

Vägningen och mätningen innebar inga större nyheter, hon följer nedersta kurvan, och väger 7,4 kg, mäter 70cm. Så bvc-tanten var halvnöjd, men ingen större utskällning, förutom lite tips på att hälla ännu mer olja i hennes mat.

Men sen kom tanten på att Poppy kanske skelar lite, så att det var absolut nödvändigt att skicka oss till ögonmottagningen snarast. Ja, inte idag, men det lär ju bli innan näst bvc-besök om tre veckor, för då måste de ju hitta något nytt att klaga på!

Ringde då Poppys morfar, lungläkare och allt, borde han väl kunna babyögon? Och det kunde han minsann! Man ska titta efter reflexer av ljus i ungens ögon, och se om reflexprickarna skelar eller är jämna. Och lite skelande hittade vi nog. Men inte är det vidare mycket?


Sen tröttnade Poppy på starkt ljus i ögonen, men lika söt ändå!



För att trösta vår skelis fick Poppy till sin förtjusning leka med en alldeles äkta sladd! Denna gång strömlös, eftersom stackars liten tidigare under dagen fått en ministöt när hon sög på laddaren till min dator.

Så gott att nappen hamnar utanför!


Smaskigt värre.


Men sen fick det vara sluttuggat tyckte pappa och fick henne att koncentrera sig på lite annat.

3 kommentarer:

  1. Vilken fin tröja! Är det långa farbrorn? Mja, kanske ser man lite antydan till skelning. Men vad ska man göra åt det liksom? Gipsa ena ögat? Verkar som att Poppan och Alva följer varandra hack i häl. Alva väger ett hekto mindre än P och är ett par centimeter kortare.

    SvaraRadera
  2. Lilla fina Poppy, sot som en sockertopp, skelning eller ej. Men vaxer inte sant bort av sej sjalv nar det ar sa lite? Hon ska minsann fa en jattfin, jattelang sladd av sin farmor! Fast varan Poppys foraldrar kanske inte tycker det ar jattekul med 10-15 m extra sladd att snava over? Fast vi har en himla smaskig en!

    Kram till er alla!

    SvaraRadera
  3. Nu vill jag ha en ny Poppy-uppdatering, tack!

    SvaraRadera