söndag 29 augusti 2010

Har du också beställt sand?

Nu ska jag berätta en rolig historia, min favvohistoria, ja faktiskt den enda jag alltid minns och kan, om papegojan (grannen), som beställde sand (jord).

En gång var det en man som hade en papegoja. Det var en duktig papegoja som kund flera fraser och kunde klara sig själv ensam hemma på dagarna när mannen jobbade.

En dag när mannen kom hem från jobbet (semesterresan) låg det en hög med sand utanför porten. Mannen hade ingen aning var sanden kom ifrån och frågade papegojan om han hade beställt sand. "Oh, nej", sa papegojan.

Nästa dag när mannen kom hem från jobbet låg det ytterligare en hög med sand utanför hans dörr. Än en gång frågade han papegojan om den visste var sanden kom ifrån, men papegojan sa att han inte hade en aning.

Tredje dagen efter jobbet blev mannen förbannad när det låg en jättehög med fin ny sand på hans uppfart. När han kom in genom dörren slet han tag i papegojan och spikade i vredesmod fast den på väggen, för att den inte skulle kunna röra sig och göra fler dumheter.

Den stackars papegojan satt fastspikad och var vemodigt på väggen, och fick syn på ett kors med Jesus som hängde mittemot. "Oh" sa papegojan, "Har du också beställt sand"?

Vi har ett par mycket trevliga grannar, som har en tendens att köpa saker via hemleverans. Och övertala mig att göra lika dant. Eller vidare mycket övertalning behövs inte, det ÄR smidigt och riktigt bra grejer. Bekvämt men kanske inte så ekonomiskt. Vi har miljoner rullar toapapper på lager och lika mycket hushållspapper som kom levererat till oss när vi var borta. Bra att ha produkter men som är så innerligt tråkiga att köpa hem.

Och idag upptäckte vi att de även beställt jord och bark åt oss (jo, jag visste att det var på G men hade glömt mängden och när, var , hur).

Så nu kan vårt äpplande treåriga äppelträd få ny fin jord!


Poppy var med i trädgården när vi städade i jordgubbsrabatten, slängde bort en massa gammal jord i diket, och satte på täckduk, och sen ny fin hemleveransjord. Nu hoppas jag att gubbarna ska trivas och ogräset otrivas.


Så den här gången var det kanske grannarna som var papegojan i dramat. Men inte ska de korsfästas, vi gillar dem massor så istället för träsmak blir det nog ölsmak!

1 kommentar:

  1. Ja så det kan bli :-)! Och en riktigt bra historia blev det på kuppen. Trivselfaktorn har nog ökat dramatiskt för gubbarna också.

    Det där med hemleverans av toa- och hushållspapper verkar härligt, det är inte kul att inte ha hemma och absolut inte kul att släpa hem.

    Åh, så härligt det är att ha er hemma igen och få lite nyheter och nya fina bilder att titta på!

    Kram till er alla!

    SvaraRadera