söndag 29 augusti 2010

Mallorca

Eftersom pappa fyllde 60år den 22/8, och Syrran fyllde 25år den 21/8 stack hela familjen till Mallorca för att gömma sig för alla överraskningsfester.

Med på resan var således, mamma och pappa, syrran och Stefan, samt Ulf, jag och Poppy såklart! Vi bodde i Alcudia i ett lägenhetshotell, Canopus, som hade en stor frukost- och middagsbuffé!

Poppy älskade att själv få en tallrik med blandat småplock att peta i sig själv.

Dock hamnade lika mycket på golvet som i magen.


På kvällarna gick vi runt och kollade på restauranger som vi inte åt på. På Mallorca är allt mer eller mindre svenskt. Och de lyckas mer eller mindre bra. Finn exempelvis rätt antal fel i ordet "Torräter". Eller vad betyder "besbecued"?

På hotellet städades det varje dag. Ibland gjorde städerskorna fantasifulla kreationer av handdukarna, och en dag fick Poppy sin första minigodispåse av dem i present. Men godiset var betydligt mindre spännande än att fundera på hur man vecklar ut handdukssvanen.


Vi hade en stor balkong som var toppen att krypa på. Och lycka var att sno åt sig pappas ölburk. Väl insvept i en hotellplastbadmössa var den säkrad för babyfingrar.


På väg på promenad hittade mormor och Poppy en fin men (kanske) inte så ätbar blomma. Stefan och morfar brydde sig inte om naturen utan funderade mest roliga kamerafunktioner.

Bada gjorde vi mest hela tiden, i havet som låg 25m bort. Men med finkornig sand fick kameran stanna hemma på dagarna. Nattliga dopp i poolen vågade jag dokumentera.


Här är det smörjningsdags!


Slutligen vill jag visa vissa emotionella likheter mellan Poppy och hennes moster. De ler, ser förvånade ut, räcker ut tungan och kisar i kapp!



Och nu är glada semestern slut. Väskorna är snart färdiguppackade, fortfarande fulla av Mallorcasand. Ulf klipper gräset och jag vill inte börja jobba igen på tisdag. Fick ett hemskt nytt schema som jag måste ta tag i när jag börjar. Så ja, semestern är finito:-(

Men vi tröstar oss med "borta bra men hemma bäst", här har vi ju inga problem med solutslag, dålig nätuppkoppling och sand i blöjan.

1 kommentar:

  1. Välkomna hem! Så härliga bilder, det ser verkligen ut som ni haft en skön vecka.

    Men så rysligt vi saknat uppdateringar här. Vi är faktiskt vana vid "dagens Poppy" och det har varit väldigt tomt utan det.

    Kram till er alla tre, ringer sen.

    SvaraRadera