söndag 8 augusti 2010

Vaxduk


För några dagar sedan kom vårt nya matbord från MIO, Forsvik matmöbel med sex stolar.

Kanske är det 4, eller rent av bara 3 stolar kvar att montera. Ulf jobbar på dem just nu. Det är klurigare ände flesta IKEA-möbler att få ihop, och pga diverse vattenfyllda konserter har det dragit ut på tiden.
Dessutom har vi förstått att bordsskivan är kräsen, måste oljas, varas rädd om och man får inte ställa varma koppar och tallrikar på det. Vatten som inte torkas bort genast skapar fläckar etc etc. Vi är vana vid vårt furubord från 80-talet, där "anna" finns inristat och diverse hack från min uppväxt satt sin prägel. Ett hack mer eller mindre syns verkligen inte och vi har kunnat missköta bordet utan större åverkan.

Så nytt bord innebär nya rutiner och för att inte Poppys vana att dunka med skedar i bordet vid matdags, ska blir allt för synligt för kommande generationer valde vi att åka till 10-gruppen på Götgatan och köpa hem en vaxduk i bästa kvalité. I verkligheten är det glansigare och aningen mörkare.


Poppy var ovanligt glad under äventyret till stan, men eftersom hennes slarviga föräldrar glömde ponchon i bilen, blev hon invirad i finaste Armanimunkjackan! Inte undra på att ungen ser nöjd ut då!

2 kommentarer:

  1. Köp Osmo Hårdvaxolja 3032 Ofärgad Sidenmatt och ni kan åter andas ut igen... Vi oljade för två år sen och bordet är som nytt fortfarande. Man kan till och med lämna vattendroppar på bordet. Varma koppar kan jag inte uttala mig om, det har jag inte vågat prova.

    SvaraRadera
  2. Längtar efter er!!! Tusen tack för ljuvliga dagar, hoppas att det inte ska dröja alltför länge till nästa gång. Kanske nån mer konsert i faggorna?

    Vaxduken ser jättefin ut, och om det kombineras med Alvas mammas förslag har ni troligtvis ett bord i nyskick som Poppy kan få med sej när hon flyttar hemmifrån.

    Och förresten tycker jag Armanijackan är den som ska vara stolt och tacksam att får bäras av våran marsipanros!

    Kram!

    SvaraRadera