söndag 1 augusti 2021

Visby- bo också här

















 Jag är ingen expert på Visby. Har strosat runt i timmar när jag varit där med jobbet på Almedalarna. En gång med föräldrarna och nu med familjen.

Vad jag tänker är: Låt Visby ta tid. Njut. Picknick som lokalbefolkningen o studenterna gör vid strandkanten utmed muren. Klättra i kyrkoruinerna. Det finns tre stora öppna o ena kan man gå högt upp i på övervåningen. Gratis! Ät glass, Guteglass är 100 gånger bättre än ”roliga” ”glassmagasinet” (dit man ändå kommer gå), med sina hundratals tokroliga smaker som de ändå vara köpt in o inte tillverkar själva. Så, ät Guteglass o titta ut över staden, njut.

Ät på the Surfers om du gillar stark kinesisk mat. Eller italienskt i en stengärden nånstans mitt bland alla vackra hus. Köp krimskrams på torget. Ta ett glas överprisat vin o kolla på folk. Bada från bryggan på Kallis. Ta en drink där sen. Vandra i parken och klura på var Pippi spelades in. Lek med barnen på lekplatsen vid muren. Kolla huspriserna tänk att man nästan har råd med ett sommarställe här. Kolla på stekarna och bratsen som ploppar fram när skymningen kommer. Känn pulsen. Sitt på Stortorget och hör livebandet. Barnen som springer. Turisterna i horder. Tänk att detta är Sverige.


Nästa år kommer vi bo några nätter i Visby. För att kunna njuta av staden utan att behöva tänka på att ta bilen hem på kvällen. Men vi vill inte bo här hela vistelsen. Ett par nätter räcker gott.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar