söndag 1 augusti 2021

Gotlands stränder




 Gotland har fina stränder precis överallt. Gör en lista av vad du vill åt, så kan du sedan åka dit:).


Tofta är en trendig strand, långgrunt o fin sand. Lik Tylösand på så många sätt. Vill du ha puls o bekvämligheter o har saknat Mallis? Åk dit! Finns fin strandbar o restaurang, toaletter, strandshopping och camping. Även ett område med pool! men då kostar det lite att använda.


Men vår favorit!! Ljugaren är lång o fin. Fin sand, långgrunt men vårt ”hemliga” favoritställe blev vid raukarna till vänster om den långa stranden. Där raukområdet glesnar finns små vikar med mindre Sten där man kan gå i o bada. Otroligt!!!! Alltså wow! Men! Tänk på att inte simma ut utan bara bada vid kanten. Det kan vara strömt utanför raukområden o riktigt farligt. Vid Ljugaren finns även den härliga restaurangen Bruna dörren. Det är mer ett ”häng” med bar, glassbar, meny med mycket potatis o ramslök o skön musik.




Vi gillade även stenbaden kring Lickershamn med mjuka fina stenar där Edward kastade macka som hoppade 5 gånger! Vid sidan finns även Jungfrun, Gotlands högsta rauk. Och man kan köpa nyrökt fisk där! 





Och sandstranden som hade ett familjärt lugn vid Ihre.

Och bryggan vid Kallis i Visby!






Många älskar att bada i kalkbrotten som finns på ön, som alltid kallas ”blå lagunen”. Men vi har en sån här nära Nacka (Värmdö) så vi skippade det. Folk tycker dock det är vackert där. Trots hård botten. Man kan även bada vid en fabrik i Slite. Hoppa från klippan vid den gamla vackra nerlagda fabriken, Furillen, verkar då tufft!!!Men kanske bättre för de med stora barn.

Temperaturen i vattnet skiljer sig mycket. Varmast brukar Nisseviken vara! Så är du en badkruka som jag. Kolla status! Stränderna ligger nära, men är så väldigt olika. Fråga nån som varit på Gotland. Alla har sin egen favoritstrand. Och som i tidigare inlägg, missa inte stränderna på Fårö!  En dröm är att hyra en lyxstuga vid Tofta. De såg så otroligt fina o härliga ut, precis vid stranden. Men inte direkt gratis:).




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar