söndag 1 augusti 2021

Gotland del 2. Bor var- Nära Fårö!?



 Ok. Så Gotland är en liten ö. Om ni har bil kommer ni överallt på några timmar. Största dilemmat är att Stockholmarna tar över ön i juli och även om det finns airbnb och stugor och hotell o motell och blocket och camping och ja, massor men de ”bra” var slut tidigt. Boka i februari! Det går att boka sent, samma vecka, det finns så mycket så slut tar det inte. Men rummen blir mindre o priserna mycket högre.

Nästa år tänker vi boka två boenden. Ena i norr. Why? För att vi liksom alla andra älskar Fårö.

Till Fårö går en gratis bilbåt. Som har helvetesköer efter 10.00. Så man vill vara uppe med tuppen och komma över vid 9.00-snåret. Då vill vi bo på Fårö eller nära så vi inte behöver gå upp tidigare än man behöver.


Fårö få? Stranden Sundersand ÄR bästa svenska stranden jag varit på. Och jag är uppväxt i Halmstad/Tylösand. Stranden har ”mexico-sand”, man han hyra parasollet o stolar, sup, ta vindsurfinglektioner, dyka.. Musiken pulsar mjukt. Du kan köpa bambumattor att ligga på, varmt och långgrunt klart vatten.. Trots massor av folk, wow! Man behöver inte åka till Mallis om du får in en bra vecka på Fårö.








Än mer? Det finns många fina stränder med Raukar. den kända Langhammargubben finns där. Men vi var vid bättre raukområden på själva Gotland så jag skulle bara åka dit vid lust. Bonus är kanske, och det som gör det värt att ta en tur dit, vägen. Karg vacker unik natur, får på vägen. Barnen älskar när man stannar gör att låta fåren komma fram. Väderkvarnar…åk direkt hot från färjan. Sen blir det fullt och magin försvinner. Det finns många fossiler vid stranden. Leta! Kul att hitta och fundera över. Men man får inte ta med hem. Även om nog ”alla” jag såg hade en sten i fickan med hem…










Det finns många fina ställen med keramik. Man kan även få dreja själv. Prova! (Billigare här än Etelhem som har samma på Gotland. Mer om det senare)

Alla äter crêpes på Kutens Bensin. Fina matiga. Kul miljö med gamla bilar. Prisvärt för att vara Gotland. Ca 150kr för en crêpes. Så gört. Hör till. Kön kan verka lång, men man får ofta maten 20 min efter beställningen. Bra att veta. Kika runt medan ni väntar.





Så var bodde vi? Ihre Gård. I en alldeles för liten o soldränkt stuga. Saknades träd som gav skugga, mot huset och bänken utanför där man åt (för liten stuga för att kunna äta inne) utlovad poppyridning var inte igång, och erbjudande att måla egen tavla för en rejäl slant mest konstigt. Bonus var fin pool. Hängmattor. Får. Söt butik. Hyfsat nära bra strand och fiskrökeri. Skulle dock aldrig bo där igen för värmen i pyttelilla stugan var olidlig. Alla dov med öppen dörr eller fläkt. Tips. Ta med fläkt!! Men trots det var rummen aningen för små. Svågerns tält för 6 pers är större. Men läget var alltså bra!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar