fredag 6 augusti 2021

Öland nästan utan tips

 Tjena hej!

Idag åkte vi över dagen till Öland. Fattar inte att vi inte varit där mer, är ju en så fin och tillgänglig ö!

Men, vi hade bara en dag, och var för ovanlighetens skull rätt trötta på att åka bil då redan när vi kom till Färjestaden tyckte vi att det var nog:). Det är kortare att köra en södertur så efter konsultation av Anna som är van vid ön och Ulfs släkt blev det Majslabyrint, bad i kalkbrottet Grönhögen och en återkonstruerad medeltida borg, Ekeberg, samt en gammal gravplats, Gettlinge. Ska ni ha ölandstips så fråga inte oss än. Kanske nästa år kan vi bidra med lite mer. Men ändå, här kommer vår dag!





Ekeberg och borgen var kul, man fick prova på lite olika aktiviteter. Men osäker om det var värt de 300kr det kostade oss. Barnen gillade det dock. Att baka och skjuta pil är ju kul. Jag tyckte nog det kändes ganska ”trött” och för få personer som jobbade och lekte med. Vi såg bara den som bakade med oss och pilkillen. Ingen som kunde berätta lite eller var med och leka. Frågar man barnen är det absolut värt att åka dit:)







Grönhögen var precis som vi tänkte oss. Som vattenfyllda kalkbrott är. Klart vatten och vassa stenar. Och varmt vatten! Glöm inte att ta med cyklop och badskor! Och det är inget för små barn. Och här fanns det möjlighet att hoppa från kanten till skillnad från vårt lokala i Värmdö som har lättare att gå i men mindre spännande kantar att hoppa från. Bonus var otrevliga gamla ställningar i vattnet:), gjorde badandet mer spännande:). Till vår förvåning fanns både kiosk o parkering trots att kommunen inte ansvarar för bad och varningar finns lite överallt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar