onsdag 20 november 2013

4-årskontroller

Klockan är inte ens lunch, och Poppy och jag har redan hunnit med två 4-årskontroller denna förmiddag.

Vi började på BVC. Jag visste inte riktigt vilka övningar som en god 4-åring skulle kunna prestera, så vi hade inte tränat. Följande uppgifter fick hon genomföra:

1. Sammanhang, motorik och abstrakt tänkande...Rita en prinsessa (figur med runt huvud, mun och ögon, samt kropp i form av streck). Hon fick extra + i kanten för alla detaljer. Prinsessan hade både armar och ben, mycket hår, och hade fullt upp med att äta kött, som Poppy livligt illustrerade så att prinsessan så småningom försvann i alla slamsor och rester.

2. Finmotorik...Trä träkulor på ett snöre. Kunna färgerna på kulorna, samt räkna dem. 3 röda, 4 blå och 5 röda. Det funkade fint!

3. Motorik...Gå balansgång på ett streck på golvet och hoppa på ett ben. Inga problem!

4. Syn...Med piratlapp på ögat se bokstäver på en syntavla. Poppy kunde namnen på bokstäverna och behövde inte peka på mallen vidare ofta.  Guldstjärna! Båda ögonen var bra.

5. Hörsel...Sätts små trästavar på en bricka varje gång hon hörde ett pip i ett par hörlurar. Fick beröm för att hon direkt förstod uppgiften.

6. Tal... Hon fick svara på frågor om förskolan, om hon hade blöja eller napp, vad hon gillade att göra ( leka med Edward) och om hon visste vad olika saker i rummet hette. Felfritt!

7. Vikt...14,5kg
8.  Längd 99cm

Hon valde en tatuering som present, som genast skulle sättas upp på armen.  Frukostfika i väntrummet. Det var mycket spännande att titta på  på bäbisar. Sen for vi till 4-årsbesöket hos tandläkaren. Inga anmärkningar, och Poppy ratade glittriga plastfigurer och valde ytterligare en tatuering. Bra jobbat av oss!

1 kommentar: