lördag 21 juni 2014

Stort steg

Äntligen bytte vi till den näst sista varianten av bilbarnstol innan barnen kan sitta direkt i sätet. Variant fyra av fem.

Första modellen var ett "babyskydd", andra en liknande men lite rymligare, tredje en stol som var ytterligare större. Gemensamt med de senare två var att de var himla omständliga att spänna fast i bilen. Jag blev helt galen på mamma varje gång hon åkte med där bak, och råkade trycka på fel bilbältesknapp, och på så sätt lossade trycket.
Men nu, fjärde stolen sitter lös i bilen. Så enkelt. Och dessutom åker barnen framlänges. Eg vet jag att det är tryggare att åka baklänges. Det lärde min farfar mig, som var läkare på tåg. Att i olyckor klarade de sig som åkte bakvända bäst.
Men, de här nya skaan byta till från att barnen är 96cm, så de har redan åkt bakåt några extra månader. Friheten som dessa nya stolar ger oss, och att man spänner fast barnen med bilens bälte och inte massa rämmar är så skönt. Och ytterligare en bonus, nu sticket fötterna åt rätt håll, så vi slipper det äckliga sätesskyddet. Om något år kan vi montera bort ryggstödet på stolarna, och bara ha kuddar. Små blir stora<3
Eddie hoppar på ett ben!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar