söndag 15 december 2013

Etnografiska

Det kliade i mitt julbehov. Vi klädde granen igår, fint. Men julmarknad, glögg och tomtar, jag behövde mer, fler, mest!

Vi googlade, och hittade en variant som lät spännande på etnografiska museet. Julmarknad från olika länder, julmat, dans, pyssel...Så när Skade med familj åkt hem, åkte vi dit. Det var...

Ingen julmarknad som hade utlovats. Bara tre små bord med försäljare som sålde konstiga saker. I kassan bad tjejen lite om ursäkt över att några försäljare inte hade kommit. Ringdansen som också beskrevs på hemsidan var matt. Juligheten var totalt avsaknad. Museet i sig intresserade oss inte. Men de hade en stor pysselavdelning där vi fastnade. Inget juligt pyssel, men träfåglar med fladdrande vingar, lera, mängder sv pärlor och paljetter, lite musikinstrument  och gratis kaffe. 

Slutsats. Höga kostnader, entreavgift, materialkostnad, parkeringsavgift, och bensin var det inte värt. Och total avsaknad av mysig multikulti julighet som utlovades på hemsidan. Men pysslandet var ändå en trevlig aktivitet, även om man kan tycka att de kunde tagit fram lite juligt pyssel nu i december.

Poppys lergubbar, som hon gjort helt själv! Gissa könen!

3 kommentarer:

  1. Spara Poppys lerfigurer! Väldigt konstnärligt utförda.

    SvaraRadera
  2. Hej!

    jag arbetar med hemsidan på Etnografiska museet och såg ditt blogginlägg. Det var tråkigt att höra att besöket inte levde upp till era förväntningar. Samtidigt är vi glada för all input vi kan få så att vi vet vad vi kan förbättra till nästa gång. Om du mailar din postadress så sänder vi gärna över två fribiljetter som gäller på alla våra fyra museer (Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg).

    Mvh Elin, webbkommunikatör på Världskulturmuseerna, elin.ornberg@varldskulturmuseerna.se.

    SvaraRadera
  3. Men åh! Vad glad jag blir! Då kan vi gå dit igen! Och kolla runt lite på själva museet! Tack:-)

    SvaraRadera