tisdag 8 februari 2011

Tandläkarbesök för fröken Tandlös

Här ser vi en Poppy med öppen mun på barntandvården. Visar hon kanske upp sin tandlöshet för tandläkaren?


Åh nej! Hon är hänförd av en grupp fiskar som vi upptäckte i väntrummet på hemvägen.


Och hur gick det i tandläkarstolen? Hon vägrade öppna munnen. Vilket inte spelade så stor roll eftersom att hon inte har något att visa upp. Vi får komma tillbaka i augusti och då tyckte tandläkaren att det var bäst om hon hade ett par tänder.

För att uppmuntra tandväxandet fick hon  med sig både borste och barntandkräm hem. Och lite papper om friska tänder. Barn ska exempelvis bara äta kakor och godis på lördagar. Vilken tur att det står "barntandvård" på broschyren, vilket gör att jag drar slutsatsen att andra rekommendationer finns för barnets föräldrar.

1 kommentar:

  1. Det må jag säga var tidigt för ett tandläkarbesök. Fast det är väl jag som lever kvar på stenåldern. Vill minnas att första besöket hos tandläkare bokades in vid treårsåldern.

    Men våran Poppy hade i alla fall inga hål! Kan "tandborstning" skynda på tillväxten? Ja, säger de det så tror jag det naturligtvis, inte mycket som inte går att övertyga mej om.

    Och visst är det jättefint med fiskar! Men de ska helst skötas om av andra, kom ihåg det. Gå inte på att de nästan sköter sej själv, det är lögn och förb... dikt!

    Kram, kram, jättekram till er alla!

    SvaraRadera