måndag 21 februari 2011

Historien om Edward 2


Nu är det snart en vecka sedan förlossningen och vi börjar så smått komma till sans allihopa. Idag har jag också passat på att ladda in bilderna från vistelsen på BB från kameran. Vaken och med som alltid tyckte jag det var ett bra photo-op när operationspersonalen förberedde Helene för kejsarsnittet. Det tyckte inte dem och jag blev ganska barskt åtsagd att inte ta fler bilder förrän allt var klart. Men det är ok, jag tycker det blev en bra bild.


Helt ny. Edward cirka tre minuter gammal. Han föddes 12.30 och efter en kort uppvisning för Helene tog barnmorskan Rebecca med Edward och mig in i ett angränsande rum för en snabb undersökning, vägning och mätning och sånt. Här har han klarat av det medicinska men har fortfarande inte fått navelsträngen bortklippt.


Efter någon timme var hela operationen klar och familjen fick samlas på uppvaket för att pusta ut. Edward såg ut att acklimatisera sig rätt snabbt och verkade nöjd med tillvaron.



Också Helene mådde förhållandevis bra efter snittet, i alla fall om man jämför med Poppys födsel, och alla var någorlunda vid medvetande i stort sett hela tiden. Edward fick ligga och trycka sig mot Helene de första timmarna medan jag enligt barnmorskan var ansvarig för att inte den något morfinindränkta mamman inte skulle tappa krabaten.


Edward med sitt första alldeles egna gosedjur, en björn som han fick av moster Anna bara timmar efter förlossningen! Hittills tror vi att den varit populär även om det är lite svårt att veta.


Äntligen hemma. Poppy och mormor och morfar hälsar på Edward för första gången. Poppy är nog mest fascinerad, även om morfar kvalade in som god tvåa inte långt efter. Vi hade varit oroliga för att Poppy skulle bli arg eller ledsen med en ny lillebror men än så länge har vi som tur är inte märkt av något sådant.


Bara för att man fått en ny lillebror är ju inte det något skäl för att inte klä sig med stil.

1 kommentar:

  1. Vilka fantastiska bilder! Han är då för fin, våran Edward, precis lika fin som vår marsipanros Poppy.

    Och det är så sant som det är sagt, finns ingen anledning att inte klä sej med stil, och snart kommer en kreation av sällan skådat slag i rosa fluffig mohair, översållad med glittrande pärlor. Hur låter det för stora syster?

    Ha det så jättegott allihop!

    SvaraRadera