söndag 24 augusti 2014

Veckobrev



Fick veckobrev från dagis.

Med bilder och aktiviteter. Kanon! Saknar motsvarande från Poppys avdelning. Men vi är inte så förvånade. Edwards kändes direkt mer organiserad. Här följer brevet. Fantastiskt!


Veckobrev:

Så kom de sista sommarlediga barnen tillbaka och denna vecka har vi varit fulltaliga. En ny Kompis har också börjat hos oss denna vecka. Vi välkomnar Edward och hans familj! Det känns som att vi börjar hitta fungerande rutiner för mat, vila och de flesta praktiska göromål. Barnen är jätteduktiga men mycket är nytt så vi kommer att fortsätta ett bra tag med att arbeta med rutiner för hur vi gör när vi går in från gården, när vi äter frukt, när vi har samling - ex att man lyssnar på varandra och låter en kompis i taget prata. mm. 

En kort sammanfattning av veckan som gott.

Måndag: Idag varvade vi inne och ute lek på gården. De sista Kompisarna kom tillbaka efter ledigheten och vi visade de allt nytt på vår avdelning. !Visade sommarminnen för varandra, spelade spel och bara njöt av att få vara tillsammans igen.

Tisdag: Idag var det Edwards första dag. Några Barn var kvar på förskolan och hade samling och lekte med Edward. Vi andra gick till skogen och fortsatte vårt letande efter småkryp. Det var roligt att samla saker i burkarna med förstoringsglas och några ville läsa uppslagsboken om småkryp från pärm till pärm. Lek och spel på em.

Onsdag: Idag var det äntligen dags att använda toarullarna. Efter lek på gården gick vi in och hade samling där vi delade upp barnen så några åt gången fick måla och de andra lekte. Toarullarna är nu fint målade och har blivit till hallfack där vi kommer att rulla ihop teckningar och annan info som ska tas med hem. Lek och spel på em.

Torsdag: Idag packade vi ryggsäcken och begav oss till Skogen igen. Precis som förra veckan gick vi genom skogen och det blev många stopp för att studera myror, sniglar och fåglar. Väl i parken bjöds vi på stor underhållning av alla maskiner som parkerat och åktre förbi parken under vår lekstund. Lek och spel på em.

Fredag: Idag var det dags för gårdsstädning igen. Vi skurade bord, vattnade blommor, krattade löv och sopade sand. Tiden av engagemang hos barnen varierar och det är helt ok att gå ifrån och leka också men det är en härlig aktivitet på gården och det ger en medvetenhet om våra saker och vår gård när vi hjälps åt att göra fint. Lek och spel på em.

 Ha en fortsatt skön helg så ses vi nästa vecka! 

Vi målar toalettrullarna.

Till sist lite sköna bilder från veckan:



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar