lördag 12 april 2014

Mora träsk

Ja! Som vi har väntat. Laddat. Peppar. Repat. Sjungit i badet, i bilen, på vägen till dagis, i vardagsrummet. Och nu, äntligen! 
För att göra det till ett lite större äventyr tog vi pendeln in och sen buss. Båda barnen tycker det är betydligt mer spännande än att åka bil. Och det gick oväntat smidigt, från Södra gick buss 4 direkt till Eriksdalshallen. Toppen! Resan gick bra, men sedan följde en lång väntan sittandes på golvet. Vi valde sittplats fram, inte läktare. Det var säkert 1000 personer där, vi var långt fram! Där mötte vi upp med Freja och Anja. Freja går på Poppys avdelning, Anja på Eddies.
Efter rejält med träsmak i baken började showen. Prova att sitta på ett golv länge. Med en extra tyngd av ett eller två studsande barn i knät...Aj!

Och om Mora träsk? De levererade! Hårt! 
Leif, sångaren, är 65 bast, men rockade så att golvet knakade.
Tippar på att i princip hela publiken kunde och är uppväxta med hits som "tigerjakt" och "honkytonk". Att ta "fina" bilder gick inte, här sjunger vi just tigerjakt
och här "hänger öronen på dig ner".

Kuriosa;
• Bildades 1971 som ett rockband, men började med barnmusik 1981.
•Mora träsk har gjort 5000 spelningar.
Var tionde musik-dvd som säljs är Mora träsk.
•De har legat på Svensktoppen med små grodorna i hiphopversion.

Sen hem! Fina damer och mösstokiga ungar.
Sen blev det en helkväll med glada gänget hos oss. Tacos, glass och väldigt mycket bus! Vid åtta gick gästerna hem. Då somnade våra på fem röda!
Barnens dag
Morgon 06.22
Dansskola och Pulsenshopping 10.10 
Skogspromenad 11.30
Dekorering 12.30
Lunch 13.00
Pendel och buss 13.30
Mora träsk 15.00
Hemfärd 16.30
Gäster 17.00
Läggning 20.30

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar