fredag 31 december 2010

Går utan mutor!

Har man väl börjat gå, är det väl ingen större konst att fortsätta? Idag gick Poppy helt frivilligt, fortfarande väldigt vingligt, men helt utan mutor i form av russin, guld och rökelse. Antagligen kommer hon bli lika pratsam som sin moder, för hon småpratar, eller kanske snarare gurglar precis hela tiden.


Fast lite belöning fick hon ändå! Eller vad kan vara bättre än att få "dricka kaffe" från en riktig Rörstrand porslinsmugg, som dessutom pappa druckit  ifrån?


Ja, den här gången var muggen tom, både på kaffe och hörlurar. Fast lika bra är det väl att kolla noga, men vet ju aldrig säkert vilken skatt som kan gömma sig i botten!

Nyårstävling med Cliniderm och Poppy!

                                  
Idag, nyårsafton, är det bråda tider för oss. Poppy måste dels skriva om en tävling, se nedan, samt snart fixa sig nyårsfin inför kvällens festligheter.

Men först hjälper hon mig att googla fram Odd Mollysar från olika nätreor. Det är som tack, eftersom hon har blivit ägare till ett par riktiga iphone hörlurar, efter ett dopp i en kaffekopp, var saken klar. Jag ville inte ha dem, hon behövde ett nytt halsband, och struntar i knaster och dåligt ljud.

Som de flesta av er vet så är jag en Buzzador, dvs får produkter hem som jag ska testa, och sedan tala om och låta mina vänner prova.

Den här gången har jag testat Cliniderm från Aco, som man bla kan köpa på apoteken. Deras lyxigare serie, där ex dagcremen kostar ca 230kr.  Och wow! (Jag brukar normalt köpa mina produkter till ansiktet av kända, lite dyrare fabrikat, favoriten är Guerlain, där inget kostar under 500kr...) Men Cliniderm är värdiga all beröm! Lätta, sköna, man känner sig ren och fräsch, ja, riktigt riktigt prisvärda!

Och varför denna reklam? Jo...



Nu har Buzzador tillsammans med Cliniderm från Aco, som gör ansiktsprodukter,  en tävling, och jag har äran att lotta ut 4 st gåvoboxar! Boxarna innehåller 6 olika testprodukter, främst för dig med torr hy, eller som är sugen på att prova deras "age delay" produkter. Du får dagcreme, nattcreme, serum, rengöring mm!

Hur tävlar man? Enkelt, skriv bara en kommentar om varför just du vill vinna+varför produkterna skulle passa dig. Hämta infon om varför de skulle passa dig från





Poppy kommer s utse de bästa motiveringarna. Hennes bedömning kan inte överklagas. 
Tävlingen håller på till den 23/1, då jag publicerar vinnarna här!

torsdag 30 december 2010

Den lilla planeten

Dagens visa ord: Ser du ett skepp eller en champinjon?




Ibland är det svårt att veta vad som rör sig inne i Poppys huvud. Idag föredrog hon att sitta i barnstolen och käka på en rå champinjon, istället för att leka med pappa och en skojig kassaapparat.




Åt hon verkligen? Denna flicka som ofta matvägrar precis allt? Jodå, bildbevis finnes!





Kanske var aptiten uppkommen av det champinjonliknande snöbollshalsbandet? Eller har vår vegankattvakt gett henne några idéer om nya kulinariska trender? Vilket fall så  behövde både hon och golvet (med en och annan överbliven champinjonbit) saneras efteråt. Nemas problemas tyckte Poppy, som älskar att bli dammsugen av vår Ergo Rapido.





Och undersökas måste dammsugaren. Till sin hjälp hade hon både pekfingret samt skohornet (vars funktion ska vara att sitta fastklämd vid lådorna så hon inte ska pilla på farliga knivar, och inte vara dammsugarundersökningsredskap).

onsdag 29 december 2010

Pulkanad


Nu är det några dagar sedan det snöade senast, men snön har en ovana att hålla sig kvar. Så idag tänkte vi ta en pulkapromenad hemomkring. Det blev inte någon längre vända, och när vi kommit ungefär halvvägs på den slinga vi tänkt gå kom det en otäck backe som vi inte vågade släpa pulka nedför så vi fick gå tillbaka igen.


Det var första gången på länge och Poppy var glad över att få komma ut efter en hel julhelg nästan bara inne.


Något av det mest intressanta var naturligtvis allt grus och jocks som samlats på vägen.


Hemma igen. Poppy förundras inte över att det är så mycket snö eftersom hon kommer ihåg att det var lika mycket förra vintern. Men det är ganska mycket i alla fall.

tisdag 28 december 2010

Nu kan Poppy nästan gå!

 Vingligt, ja, men i morse gick ca 10 steg... för att få överlämna sin nya mobil till mig.




Och efter lite rea-shopping på Skärholmen, nu i nytt snöbollshalsband, gick hon stolta, stelbenta 21 steg, i jakten på pappas (inte min ivriga) hand.

Mellandagarna i bilder

Hur sammanfattar man julhelgen bäst? Genom ett bildreportage såklart!

Poppy presenterar: En väldigt vit jul i Halmstad (som vi bara tillbringade inomhus)




Hallå, kan någon skicka en pepparkaka till Poppy? Scannern till kassaapparaten fick agera telefon. Piper och blinkar gör den också. En riktig favorit.Och tur var väl det att vi hittade saker att roa oss med inomhus. För även om vi hade den vitaste, vackraste julen på år och dar, var det även den kallaste. För vem vill åka pulka i 11 minusgrader?


Julgranspåklädning och plundring på samma gång. För det som hon fick upp, fick hon även ner.


Mys med moster Anna. Eller är det bara Annas pepparkakor hon vill åt? Visst finns det något lurigt i Poppys blick!

I väntan på tomten och  julklappsutdelningen var min Iphone det mest intressanta. Kalle Anka impade bara sådär.


Juldagsmorgonen lekte hon med mormor. Nyvaken så håret står åt alla håll o kanter. På sig har hon sin nya Louie Louis body med tufft hästmönster. 


Och här provar Poppy min nya mössa. Aningen stor kanske?


Poppy fick även en alldeles riktig (något äldre) mobiltelefon som morfar kasserat. Manualen granskas noga. Och trots igångsättningsförsök av alla tre fick ingen igång den.


Bus med Stefan!


Men på juldagskvällen när vi skulle träffa Johan ville inte partyhumöret infinna sig. Så det blev en snabb och mycket sorgsen historia.


Borta bra, men hemma bäst. När jag packade upp väskorna kollade Poppy att det fanns rätt mängd papper på varje rulle.

lördag 25 december 2010

Liten julhälsning

Äntligen juldag då man är pigg och orkar leka med alla presenter som delades ut igår!

Snart lovar vi ett längre reportage om  händelsen men under tiden bjuder vi på lite julprydnadssortering med morfar.




Vi har även hunnit med ett besök på innestället City Gross. Här med Poppyridning.

söndag 19 december 2010

Julkul

I fredags natt drabbades den äldre delen av familjen av vinterkräksjukan. Jag av en mildare variant, Ulf av en kraftigare. Därför har vi tagit det riktigt lugnt i helgen. Men tillslut börjar det spritta i mig. jag har en lugn maxgräns på ett dygn, sen går det bara inte mer. Poppy har en lugn maxgräns på 10 sekunder. Så lite har vi gjort ändå.

Ikväll till exempel. Har vi fixat...gissa....


Bra! Julkorten. Poppy bidrog givetvis med att göra små personliga hälsningar till alla och en var.


Men det är inte så lätt att komma på individuella varianter, mycket tankekraft behövs. (Var inte oroliga över mattan, pennorna är ofarliga, vattenlösliga och helt ätbara. Ungefär som försvarets läppbalsam, så antagligen kan man även koka soppa på dem).


Men tillslut gav hon upp. Det är liksom inte lika kul att busa runt med pennor och papper om man faktiskt ska vara med.


Tidigare under dagen gjorde jag chokladkola. Men det kan man ju inte direkt bjuda en Poppy på. Så istället använde vi oss av coops adventskalender, lucka nr 19 och köpte jordgubbar och björnbär till bra pris.
Mycket mycket uppskattat!

onsdag 15 december 2010

Ballonger är det roligaste som finns


Poppy tycker inte att ballongerna från hennes födelsedagskalas har spelat ut sin roll än.

tisdag 14 december 2010

Nu kan Poppy äta mat alldeles själv från sked!

Japp, som rubriken lyder, nu kan Poppy äta mat alldeles själv från sked!






Från sked alltså, inte med sked....

måndag 13 december 2010

Julbord på IKEA

Idag kunde vi tyvärr inte gå till öppnis. Jag hade blivit kallad till ett extra ultraljud eftersom de på spec.mvc tyckte att min mage hade växt för lite och att lille Ru kanske skulle bli en dvärg eller nåt. Men väl på ultraljudet så visade sig Ru snarare vara modellen större, 16% över normalkurvan.


 Men vi har även haft roligt idag! Igår upptäckte jag nämligen att man kunde käka julbord på IKEA för en ringa summa av 79kr, exklusive dricka och julmys.

Ulf vägrade följa med, men Alva tyckte att det lät som ett bra förslag och hängde på. Givetvis så var Poppy sugen på att visa Alva sin nya favoritleksak när vi ändå var där.



Och att leka julbord var mycket roligare än att behöva sitta i vagnen och faktiskt äta. Poppy blev så till sig att hon även ville ha Alvas fångst.


söndag 12 december 2010

Julklappsshopping mitt i terrorattack

Detta är ju så långt ifrån en politisk blogg man kan komma. Men ibland är man så nära verkligheten att det är svårt att låta bli att kommentera vad som händer.

Som igår. Hela familjen skulle in till Stockholm för att göra julklappshopping, med NK som slutmål. Fullt med folk var det, kallt och trångt. Ganska tidigt gjorde vi ett långt kaffe-,toalett- och lussebullestopp i Gamla stan på Ulfs kontor. Det var nog dagens trevligaste upplevelse. Vi fick vända i dörrarna på NK, för mycket folk för att en till barnvagn skulle få plats. Och tur var väl det.

För när vi kommer hem upptäcker vi att vi missade terroristattacken med bara en liten stund. Än vet vi inte om den var organiserad av en galen grupp, eller om det var en knäpp enstöring. Men otäckt ja, och en riktig tankeställare, absolut. Enligt citat från kvällstidningarna ville han/de döda oskyldiga människor, barn. Min Poppy. Det är inte ok. Inte alls.

Här äter Poppy pepparkaka, i stan, igår lugnt ovetande om situationen.



Betydligt mindre (färre) terrorister fanns det i förrgår på IKEA. Poppy och jag begav oss dit på egen hand.  Deras lekhörna och 5-kronorsfik är fantastiskt när Öppnis är stängt.


Poppy hittade sin nya favoritleksak. Det gick knappt att slita henne ifrån den snurrande barnstolen. 


Och att leka tittut inne i stolen var en riktig hit! Så bar att hunden hon släpat runt på glömdes på golvet. 


Hemma monterade Poppy och Ulf den hallbänk som vi till hennes förvåning köpte. Lite bortskämd som hon är var hon säker på att vi skulle packa upp något snurrande blått i plast. 


Men bara hon fick hjälpa till med en skruvmejsel var hallbänken rätt ok den med. 

onsdag 8 december 2010

Pedikyr

Sista kvällen före hemresan ville Poppy göra sig fin inför hemkomsten. Hon bad mormor att fixa naglarna.


Fast Poppy tyckte att hon kunde bättre själv, och fixade till finliret. Jodå, alla tår sitter fortfarande kvar.
Så körde vi hem idag. Vägarna var mycket bättre, och vi susade fram i jämförelse med resan till Halmstad. Vi hann även med ett stopp på trendrestaurangen Mc Donalds.  Poppy åt till min förvåning större delen av sitt Happy Meal.

måndag 6 december 2010

Världens bästa!






                                      Vi har en sån tur!


Vilken tur vi har! Jag har världens bästa telefon som kan ta världens coolaste bilder på världens bästa Poppy!






Poppy har världens bästa mormor och morfar som gav henne världens sötaste gungkaning i födelsedagspresent!





Och när jag slarvade bort världens finaste vante som världens bästa farmor stickat, så kom världens snabbaste paket med världens varmaste o goaste vantar till oss.

(Frågan är bara vem som egentligen behöver snöre på vantarna. Poppy eller jag?)




Och på följande video försöker världens smartaste baby ta på sig min ena benvärmare, och sin ena, på världens mest ovanliga och krångliga sätt.

Tur att vår Poppy älskar kläder! När både hennes mormor och farmor skämmer bort henne på den fronten. Inte ens världens godaste majskorkar får komma i vägen för påklädningen!


söndag 5 december 2010

Åka rullstol


Min farmor fyllde hela 93 år i veckan, dagen efter Poppy, och givetvis skulle hon firas!

Här sorterar Poppy miniljus i olika färger.


Och här fick hon lyft med rullstolen. Fyra generationer Singer. Observera våra matchande benvärmare från Poppys farmor!



Och fast än att prognoserna tydligen hade lovat ok bilförarväder ner till södra Sverige från Stockholm, var det riktigt otrevligt. Detta är E4án, där ingen vågar köra i vänstra filen för den är för igensnöad. Högerfilen har en snabb hastighet av kanske 40km/h.
Ja, resan var något dryg den här gången.