söndag 12 december 2010

Julklappsshopping mitt i terrorattack

Detta är ju så långt ifrån en politisk blogg man kan komma. Men ibland är man så nära verkligheten att det är svårt att låta bli att kommentera vad som händer.

Som igår. Hela familjen skulle in till Stockholm för att göra julklappshopping, med NK som slutmål. Fullt med folk var det, kallt och trångt. Ganska tidigt gjorde vi ett långt kaffe-,toalett- och lussebullestopp i Gamla stan på Ulfs kontor. Det var nog dagens trevligaste upplevelse. Vi fick vända i dörrarna på NK, för mycket folk för att en till barnvagn skulle få plats. Och tur var väl det.

För när vi kommer hem upptäcker vi att vi missade terroristattacken med bara en liten stund. Än vet vi inte om den var organiserad av en galen grupp, eller om det var en knäpp enstöring. Men otäckt ja, och en riktig tankeställare, absolut. Enligt citat från kvällstidningarna ville han/de döda oskyldiga människor, barn. Min Poppy. Det är inte ok. Inte alls.

Här äter Poppy pepparkaka, i stan, igår lugnt ovetande om situationen.



Betydligt mindre (färre) terrorister fanns det i förrgår på IKEA. Poppy och jag begav oss dit på egen hand.  Deras lekhörna och 5-kronorsfik är fantastiskt när Öppnis är stängt.


Poppy hittade sin nya favoritleksak. Det gick knappt att slita henne ifrån den snurrande barnstolen. 


Och att leka tittut inne i stolen var en riktig hit! Så bar att hunden hon släpat runt på glömdes på golvet. 


Hemma monterade Poppy och Ulf den hallbänk som vi till hennes förvåning köpte. Lite bortskämd som hon är var hon säker på att vi skulle packa upp något snurrande blått i plast. 


Men bara hon fick hjälpa till med en skruvmejsel var hallbänken rätt ok den med. 

1 kommentar:

  1. Ja fy sjutton så otäckt! Vi tänkte med fasa på var ni kunde tänkas befinna er när vi hörde om det.Det är ju ut-o-shoppa-tider, bevars väl.

    Låter bra med IKEA och stolen är verkligen helhäftig! Och den mindre terroristen där var väl våran Poppy i egen hög person? (Vet att det inte var så du menade, kunde bara inte låta bli att notera hur det egentligen står :-) )

    Så skönt för er att ni får så mycket hjälp med allt ni har att göra. Tänk så jobbigt det hade varit för er annars, om ni hade fått göra allt själva ...

    Kram till er alla!!!

    SvaraRadera