torsdag 2 december 2010

Öppnis var stängt!

Idag hade vi planerat in ett besök på Öppnis i Fullersta. Men ledsamt blev det när Bettys mamma ringde och sa att Öppnis var stängt, just när overallen var påsatt och vantarna mödosamt påtagna.

Så vi irrade runt ett bra tag i Huddinge C för ett lämpligt substitut. Akademibokhandelns lekhörna var föga upphetsande.


Och iskallt var det. Så kallt att vi fick impulsköpa Idominsalva för att smörja på de rödtorra kinderna.



Turen avslutades hemma hos Betty med kaffe och lussebullar. Poppy och Betty bjöd varandra, även om det ganska ofta blev så kallade bluffbjudningar. En bluffbjudning innebär att man håller fram en bit lussebulle till sin kompis. Kompisen gapar. Man stoppar in handen i munnen på kompisen, och drar sedan snabbt tillbaka handen innan kompisen lyckats få i sig gobiten. Sen äter man upp sin lussebullebit själv. Kompisen tröstas med en annan bit av sin mamma.

1 kommentar:

  1. Ack ja, livet är inte alltid en lek. Stängt Öppnis, vad är det för sätt? Tur att kompisar finns så man kan få nåt kul, lussekatter - bluffbjudna eller på riktigt - är aldrig fel. I alla fall inte fel om man själv står för blffen.

    Kram till alla!

    SvaraRadera