fredag 29 oktober 2010

Gunga på gården

Sen några veckor tillbaka har Poppy en alldeles egen gunga bakom huset. Den hänger under balkongen, alltid redo, men tyvärr har det inte blivit så mycket gungat den sista tiden på grund av sjukdom och tråkigt väder.

Men idag fick äntligen Poppy tid till några minuters gungande.

tisdag 26 oktober 2010

Matlust igen

Efter ett par veckors förkylning har Poppy repat sig bra och börjar definitivt få tillbaka sin matlust.
Häromdagen åt hon sin första burk barnmat på säkert två veckor. Men att hon ska äta själv, det viker hon inte en tum på.


Det mesta av maten fördelades jämt över vardagsrummet, men energin var det inget fel på. Och lite hamnade nog där det skulle.


...I ansiktet.


Roligast är förstås att äta sådant man kan grabba med händerna. Tipstack till Mona för makaroner och köttbullar. Fast nu hade vi inga köttbullar hemma, utan det fick bli quorn-"filé", men det gick bra ändå.

måndag 25 oktober 2010

Kyrkans öppnis

Alva och Poppy ville prova något nytt, så idag bar det av till Kyrkans öppna förskola i Huddinge. Detta var Poppys första friska dag på mycket länge, så hon var grymt peppad.

Och inte blev det sämre av att det fanns ett bollhav på nya Öppnis.

Sen ville Poppy passa på att berätta för Alva hur mycket hon hade saknat henne.

Och Alva ville inte vara sämre och välkomnade Poppy tillbaka till gemenskapen.


Och hur var det nya öppniset? Sådär. Underbara lokaler, men kristen sång, utdragen sångstund och alldeles för många stora barn.
+Bollhav
+ Gratisparkering
+Stor dockhörna
+Två lektanter och en präst
+Bra läge att gå till

- För många stimmiga barn
- En präst
- För lång sångstund

söndag 24 oktober 2010

Poppy och X önskar eder alla en riktigt god natt

                                                                                                                                                                                  


Natti natti...klockan är tio i elva på kvällen.


Eyes Wide Open


...men kanske...
...får vi sova till niotiden imorgon, och i så fall var det värt en uppesittar kväll...(igen)!

lördag 23 oktober 2010

Loppis

Grannarna fem hus bort hade loppis på verandan idag. Klart vi passade på att gå dit, när vädret var trist och mycket barnsaker utlovades.

Och en stund senare befinner vi oss i vardagsrummet med en hel hög av loppisfynd.  Här visar vi upp vårt första fynd, en IKEA-påse fyllda av Duplo. Vi fick en nästan komplett cirkus, ett zoo, en bondgård och en prinsessa med häst. Det ingick även en del vanliga bitar, en stor platta, ett halvt tåg och en riddare med häst. Allt för en ringa summa av 260kr.


Vi fick tips av Vesna förre helgen om att barn äter bättre om de är upptagna med annat. Så mitt i djungeljakten så slukade Poppy en burk barnmat. Detta tips ska vi komma ihåg, så framöver kommer det bli lax med potatismos i barnvagnen och kycklinggryta i bilen.


Hon varierade maten med lite tiger.


Och avslutade måltiden med lite lejon som efterrätt.


Vi släpade även hem ett fisher price garage a 40kr. Då ingick tre bilar och gubbar, men inte sanering, så vi fick ge det en rejäl dusch när vi kom hem. När det var torrt fick det en riktig invigning med takklättring och allt.



Och det bästa av allt? Nu sover hon helt utslagen efter två timmar fullt ös.

Trappgrind gånger 2

För två veckor sedan monterade vi en trappgrind på ovanvåningen. Den har räddat Poppys liv några gånger, men även skapat många tårar då hon inte kan följa med ner när mamma eller pappa  ska göra ärenden på nedervåningen.

Men i veckan förstod vi att vi måste skaffa en även där nere. Detta upptäckte Poppys pappa när han skulle städa badrummet, märkte att det blev väldigt tyst och hittade henne halvvägs upp för trappan.

Därför tog vi en IKEA tur igår. Passade på vardagen före löning. Trevligt var det, Poppy fick leka en massa och vi blev en trappgrind rikare.
                                                               Overallpåsättning


Men Poppy kan inte bara krypa i trappor hon! Hon kan även ställa sig upp i barnmatsstolen och vifta med muggen, hälla ut gammalt kaffe på golvet, lägga sig på mage i det blöta svarta och göra simtag, hälla ut kattvattnet över hela sig, ta tag i frukostskålen med pappas gammal fil och slicka upp resterna (och sedan vägra äta samma fil med sked), fundera över toalettborstens funktion och mycket mycket mer.
Visst är hon begåvad?

torsdag 21 oktober 2010

Inget öppnis på år och dar

När man är hängig och snorig får man inte gå till Öppnis för då kan de andra barnen bli smittade. Och då blir de andra mammorna tjuriga och sen har man inga att fika med längre.

Så i veckan har vi fått roa oss med andra aktiviteter.  Idag var vi exempelvis och lekte på Akademibokhandeln i Huddinge. De har en egen barnhörna där man kan släppa ungarna lösa medan man har lite vuxentid. Idag samtalade jag om gamla ABF tider med Fredrik Harstad och tipsade honom om nya spännande böcker att skriva.


Tidigare i veckan fick Poppy träna motorik, färgsinne och materialkänsla när hon fick välja sina egna nya halkstrumpor.

Och musklerna har vi tränat på brevlådepromenader.

måndag 18 oktober 2010

Sjukling

I två veckor har våran Poppy varit krasslig, ja sedan Londonresan ungefär. Men igår natt bröt det ut på riktigt och nu är vår baby riktigt krasslig. Näsan rinner, ögonen klibbar, röda kinder, det rinnger så mycket att hon måste ha babysjal för att inte bli dyblöt på bröstet, och hon är väldigt trött på dagen, och väldigt osovande på natten.
 

Men lite måste man leka ändå. I morse provade Poppy om gåvagnen duger till mer än att bara gå med.


Att halvstå fungerar utmärkt. Några korta riktigt "ställa sig mitt på vagnen utan stöd" hann hon också med, men de var mer svårfångade på bild.
Sittande Poppy ger lugnare mamma. Men att pilla inne vid hjulet var också spännande, och gjorde mig lite mer uppmärksam.
Att stå på Nalle Puh bilen hann Poppy med att prova när jag började med detta blogginlägg. Vilket resulterade i att mobilkameran åkte fram, nytt fota togs, och inlägget fick ännu ett halvsuddigt Iphone 3gs kort.

lördag 16 oktober 2010

Besök av mormor och morfar

Poppys mormor och morfar har varit på besök hos oss i några dagar. Besök är kul, för det bjuds på mängder av uppmärksamhet och aktiviteter!

Idag var vi på en solig, men kall promenad, och passade på att leka lite för att få upp värmen!





Mormors lillebror Johan, med sambo och två barn kikade också förbi på lite lördagsmuffins.  Här leker Poppy med Elias.


Och här är Poppy som vanligt i centrum, omringad av Johan, Mormor, Vesna, Lukas och Elias.


Sedan Betty visade Poppy hur man ska rida på axlarna kan hon inte sluta. Morfar ställer så klart upp!




Vi har även hunnit med ett IKEA besök för några dagar sedan. Poppy har vägrat äta den senaste tiden, och i restaurangen fick hon i sig inte mindre än en enda köttbulle. Kanske visste hon att mormor och morfar skulle bjuda på glass så att utrymme i magen behövdes sparas?


Höst....

tisdag 12 oktober 2010

Upprepning är all komiks moder


Poppy har upptäckte att det är kul att retas. Och att dra i sladdar.

måndag 11 oktober 2010

Ny overall

Gårdagens trädgårdspyssel resulterade i att Poppy samt overall såg ut såhär.
Därför ligger overallen i tvättkorgen.


Så idag när vi skulle gåträna fick Poppy prova sin nya overall från självaste modemeccat Gekå i Ullared. Storlek 80 visade sig vara alldeles för stort. Så med uppvikta ovarallben och även uppvikta ärmar, försökte hon traska på vår sluttande gata. Hon tyckte det var kul, Ulf och jag hade hjärtat i halsgropen pga vingelfaktorn, men övning ger mästare, och imorgon ska vi gå till brevlådan!

Utan strumpor och skor

Att fixa i trädgården är ganska kul. Löven är roliga och prasslar bra, det är varken varmt eller riktigt kallt och björnbären är äntligen mogna och ätklara.

Vi körde till Zeta´s och köpte lite höstväxter.  Lagom utflykt en söndag!

Dock är det svårt att peta i jorden om man måste ha varma vintervantar på sig. Och huvudbonader är ju i vägen och gör så att man inte fryser om öronen. Inget bra, så Poppy bestämde sig för att bara hjälpa till med höstrensningen om hon slapp väl valda ytterplagg. Lyssna noga så kan man hör att hon småsjunger/pratar med blommorna. Hoppas hon kommer utveckla mer gröna fingrar än sina föräldrar.

lördag 9 oktober 2010

Övningskörning

Igår var vi återigen på  kantarelljakt. Vi hittade inte mindre än 7 st. Hade varit en riktigt lyckad skörd om det var tryffelsvampar vi hittat. Poppy tyckte det var trist, och gav upp i ett tidigt skede.





Poppy ska inte skämmas att hon sov igår. Hon har ju varit rysligt förkyld de senaste dagarna och nätterna har varit kämpiga. Dessutom var jag ute och roade mig igår kväll, såg "27 Club Sweden". Satt framför Magnus Härenstam, som till allas intresse smet i pausen! Så dumt, han missade när Freddie Wadling gjorde en underbar tolkning av The Doors "People are Strange", värd hela biljettpriset! Så Poppy fick passa Ulf hela kvällen. Inte undra på att hon behöver vila!

Och passandet bara fortsätter, idag får hon passa mig när Ulf är och ser Poppy (Pouppée) Fabrikk. Konstigt när fröken finns här hemma och lever rövare som en hel gnällfabrik. Alldeles gratis dessutom.

Vilket fall så passade Pouppée och jag på att handla lite när Ulf var lämnad på stationen. Hon övningskörde även lite helikopter. Och visst är hon en talang, kan både styra och vara utbrytardrottning samtidigt!



Sen fick Poppy provsitta bilen bredvid. Hon rattade och skrattade en massa. Eftersom den såg bra ut för lite mer intensiv övningskörning la jag i en slant och bilen började köra! Poppy blev nästan stum av förvåning och satt mest och såg spak ut.


Men när åkturen tog slut blev det mer liv i henne. Hon skrek av ilska när jag lyfte ut henne. Det blir nog inte så mycket mer övningskörande på ett tag..

fredag 8 oktober 2010

Långa armar, stora apor


Poppy är numera väldigt snabb på att göra sånt som vi gör. I regel har det inte varit något stort problem, mer än att man får vara lite vaksam så hon inte häller ut kaffe eller the över sig. Men i dag visade det sig att hon numera kommer åt reglagen på spisen. Det känns lite nervigt, men hittills har hon inte verkat så intresserad av spisen mer än just när vi är där. Förhoppningsvis håller det sig så ett tag.


I torsdags lärde sig Poppy att rida på axlarna, något hon gillar väldigt mycket. För oss andra är det inte riktigt lika roligt. Hon har nämligen inte lärt sig att hålla tag med armarna runt halsen utan tar två rejäla grabbnävar hår och håller i för glatta livet. Helt klart säkert, men lite plågsamt.


I den lokala barnklädesaffären hade de härromdagen fått in världens största Monchichi, ungefär en halvmeter hög och bra mycket större än de jag hade när jag var liten. Numera är den stora apan Poppys. Hon gillar den men verkar vara lite överväldigad. Det är svårt att veta vad man ska göra med en leksak som är i runda slängar lika stor som en själv.

tisdag 5 oktober 2010

Mera London!

Så äntligen kom vi iväg till London där Poppys kusiner bor! Flygresan gick hyfsat bra, utan terrorister och förseningar.

Tydligen har mina Londonbilder tendens att hamna huller och buller. Efter en lång stund här hemma i soffan med en tjurig Poppy så får korten ligga där de ligger!

Så vi börjar att berätta om vår dag i Greenwich, och givetvis besökte vi observatoriet för att ställa våra klockor i  rätt tid. Regnade gjorde det, och själva observatoriet var stängd, men en trevlig utflykt var det i alla fall! Och vi kunde spana in nollmeridianlinjen bakom gallret!



Vi gick runt på museet och hittade lite gamla kartor. Det här kortet är tillägnat min pappa. Förstora det och läs texten pappa!
Och sen fick vi byta blöja på museet i Greenwich...



Väl hemma pustade Poppy och Tristan ut bland leksakerna!





Även resten av sällskapet passade på att värma sig inne, för vädret var riktigt ruskigt!



Alex leker med en Byggare Bob byggsats.



Tristan leker med en leksaks-tv.  Sådär kul....
Området de bodde i skulle kanske inte skadas av lite upprustning!
Men Tristan är lika glad ändå!


Vädret var dåligt i dagarna tre, så det blev en hel del lek inne för kusinerna.





Men givetvis hann vi med in en sväng till London. Dessvärre så upptäckte vi att Londons tunnelbanesystem var synnerligen trist att färdas i om man har barnvagn. Bara trappor på de flesta stationer, fullt med stressade människor och fulla vagnar.  Dock kom vi tillslut fram till Oxford street. Och trots att vi tog Poppy till världens största leksaksaffär, Hamleys, så tyckte hon att Mac-affären var roligare, en barnavdelning med fri tillgång till datorer som fungerade, som man fick pilla och slicka på!

Och så var resan slut. Poppy vinkar och tackar för uppmärksamheten!