fredag 30 april 2010

Firmafest



Idag är halva familjen helt utslagen...för igår hade både Poppy och Ulf en heldag!

Vi började med babymassage, nu var det ryggen som fick sig en omgång.

Sedan åkte vi pendeltåg till Södra, och promenerade till Ulfs jobbs invigningsfest. Massor av folk och fä, mängder av bubbel, öl och fina lokaler.

Poppy och jag var inte riktigt med i pensionsgänget, vare sig intressemässigt eller åldersmässigt så vi fastnade i entrésoffan. Stor mjuk och välkomnande. Snart fick vi sällskap av Emma, fem år. Emma dansade balett, hade en syster som nästan vunnit melodifestivalen eftersom att hon hette Anna. Dessutom var Emma lite fundersam över vad hon skulle ge lille Olle i tvåårspresent. Hon hade tyvärr missat födelsedagen för hon var hos farmor.

Emma tyckte att en trubbig pinne kanske var en bra present. Jag och några andra i soffan tyckte att trubbiga pinnar inte gör sig vidare bra som presenter och hade lite andra förslag, bland annat en mjukisbil eller en teckning. Men Olle skulle nog bara tugga sönder dem trodde Emma och presentförslagen sinande och beskrivingen av Olles envisa tuggande ökade...

Lite senare under kvällen frågade jag om Emma skulle hem till lillebror. Men jag har ingen lillebror, sa Emma. Men Olle, undrade jag, vem är då han?
Mitt marsvin sa Emma.

Idag har Poppy och jag bakat bröd och hoppat hoppgunga. Ulf har även varit och inhandlat babysolglasögon. För sånna måste alla bebisar ha! Även en silverlamékappa skulle nog verkligen behövas, så hon kan hålla ställningen på nästa jobbfest!

onsdag 28 april 2010

Firar 5 månadersdag!





Jomen!
Idag är Poppy ingen liten baby längre! Hon fyller hela fem månader! Hurra!

Men så vidare kul är det inte att fylla fem. Det innebär femmånadersvaccinering!Den ska skydda mot olika otäcka sjukdomar, så givetvis måste man ta de stora långa feberfyllda sprutorna, en i var ben. Att man får feber efter, är något alla mammor med barn äldre än fem månader pratar om, så vi var förberedda igår när vi skulle till bvc.

Dagen började dock trevligt för Poppys del. Vi startade med mamma-babygrupp på bvc och det var många barn att titta på. Lite info om skador i hemmet, och hur viktigt det är med en tur till IKEA och ruinera sig på deras avdelning med barnsäkerhetsprylar. Alla kanter ska mjukgöras, alla skåp förseglas och alla knivar plockas undan och placeras i barnsäkra anordningar.

Men sen...fick vi följa med barnsköterskan Marie till hennes rum, vägning (6,3kg), mätning (64cm) och så sprutorna. Poppy log så härligt åt Marie, och så sprut och gallskrik. Stackars liten, det gjorde ont i mitt hjärta. På hemvägen var hon ledsen och trött. Hon hade lite feber på kvällen(38,1), och lite lite förhöjd temperatur på morgonen(37,4), men inte så farligt.



Eftersom hon mådde ok så promenerade vi iväg till Öppna förskolan idag. Där var det livat värre, Alva var på plats, de är bästa kompisar!




Kasper ville klappa snällt....

Vi överlevde dock klappandet och nu är det snart banangrötsdags!

måndag 26 april 2010

Barnvakt






Igår kom Ulf hem efter Trollhätteturen, med ett stort paket kläder från farmor Lena. Hurra!

Efter hemkomsten stressade vi direkt iväg till babysimmet. Hon provade sitt första frisim under vatten, dvs att vi släpper henne lite snabbt under vattnet. Hon klarade det med bravur!

Idag har vi provat kläderna. Oh vad underbara! Klänningen är lavendellila och passade helt perfekt! Den fick mig även nostalgisk för den påminde lite om de tröjor som min farmor stickade åt mig när jag var liten. Vet inte om det var bomullsgarnet eller själva mönstret, men den fick mig i alla fall att drömma om forna tider. Ponchon var också en riktig hit! Mönstret var helt fantastiskt med "gömda" blommor, och Poppy var förtjust över ett plagg som man kunde dra på utan för mycket bök. Spana in de matchande strumporna! Kappan som vi också fick är underbar, men kom inte med på bild idag.

Efter modeshowen fick vi underhållning av grannbarnen. Nathalie, 6år, och Emil, 7 år. Nathalie har erbjudit sig att sitta barnvakt någon dag, men vi föredrar nog att vänta 10 år eller så. Jag försökte göra trädgårdsarbete med istället blev det iphone-demo och sångstund. Hann dock göra en ganska ojämn cirkel runt vårt ena körsbärsträd, med stenar och kartong under för att skydda mot ogräs som tar näring från trädet. Får se hur det ser ut när det satt sig, nu ser det mest skevt och underligt ut.

söndag 25 april 2010

I väntan på Pappa



Idag har Poppy saknat sin pappa. Framförallt när en halventusiastisk mamma försökte lugna med napp istället för att gå upp och värma ersättning 03 och även 06 inatt.

Annars har dagen varit trevlig. Poppy vaknade glatt vid 07.30, höll mig igång till att hon tog sig en tupplur vid 9.30. Då passade jag på att ändra barnvagnen (Bugaboo) till en sittvagn. Även den nya röda sommarsufletten sattes på plats! Ett bra tag har hon vägrat att ligga i liggvagnen. Hon får panik när hon inte ser ut, hon vill se och höra allt när hon är vaken. Så vi har använt bilbarnstolen som sittvagn några veckor. Men nu! Egentligen ska barnet kunna sitta utan stöd innan man byter från ligg till sittvagn, men om barnet själv får välja verkar det med andra ord vara sittvagn som gäller. Kanske därför hon sträckte ut sittmusklerna igår. Idag satt hon nämligen vanligt. Inte alls.

Vi promenerade en sväng i solen, och ombyggnaden var populär. Hon log mot alla tanter som kollade ner, och höll mitt naturgodis så fint i sitt knä (den bruna påsen som syns lite på ena sidan, hela jordgubbar i vit choklad är mums!).

Hennes outfit idag är ungefär samma som igår, men hon har en mössa med söta blommor som är en mormorpresent och den härliga färgglada filten är farmorstickad.




Och hon hade även lite tid över för att träna på sin trumma( film=)! Som synes är trummaskinen inte trasig längre. Lagad och fixad av mig. Att ta ut batterierna, öppna alla lösa delar och skaka fungerade utmärkt. Lovar att hjälpa Ulf när hans teknik går sönder framöver.





Sedan lekte vi lite i IKEAbabygym, ( se film igen)

lördag 24 april 2010

Vitsippan ute i backarna står








Idag är Ulf på äventyr i Trollhättan, klassåterträff. Poppy och jag passade på att vara ute i solen och tänka på hur glada vi är att slippa sitta fem timmar i en trång bil!


Vi började dagen med att gå tur till Huddinge C, där det var Huddingedagar. Fullt med folk och ganska rörigt, så vi traskade hem i igen, lika rika som vi kom dit. Eller nästan. Jag tog en TBE-spruta, för fästingrelaterad smitta. Så som jag plockar blåbär på sommar och höstkanten kan det kanske vara bra när man bosatt sig i ett område där smittan finns. Sprutan ska tas massor med gånger för att få full effekt, detta var gång två. Bekvämt när vaccinationsbussen stod mitt på torget!

Väl hemma satt vi ute i trädgården i flera timmar, pratade i telefon med syrran, spanade in vitsipporna som vi har i slänten, smakade lite på torra löv, lekte med katten och...Poppy satt för första gången utan stöd! Kanske inte det mest stabila sittandet i historien, men ändå! Hurra Poppy!



Och en bild från gårdagens banangrötmåltid. Så söt så den måste komma med! Poppy gillar banangröt!















Även Stålis tycker att våren är kommen!



Hon hade på sig sin Molooverall, ett riktigt bra traderafynd, och i överigt samma kläder som igår, inkl Trumpettestrumporna. Vad är då dessa strumpor för något? Jo, små söta grejer som ser ut som dockskor ungefär.

På Jobb





Igår var det dags för min Lean-utbildning igen på jobbet. Poppy är lite för liten för att lämnas ensam hemma, även om jag förbereder med lunchlåda, så hon fick följa med. Hon kom dit entusiastisk och full av arbetslust!












Kollegorna slogs om att få mata och leka med henne, kanondag tyckte hon!









Heldag var det och massa människor. Poppy skötte sig alldeles utmärkt och jag var på strålande humör. Inte bara för att hon var snäll och ompysslad, utan för att en vikarie som jag ogillat från start med största sannolikhet ska sluta. Nu känns höststarten mycket trevligare! Ev kommer jag få vikariera någon eller några dagar under våren för henne. Kan bli spännande att ta med Poppy till jobbet på riktigt. Eleverna lär i alla fall bli stormförtjusta. De stod bokstavligt talat på kö utanför mötesrummet och väntade på att få gulla och bära Poppy. Vilket P älskade.






Igår hade hon på sig en Molobody med kaniner och vallmoblommor som hon fått från mormor, lila kofta skräddarstickad från farmor och haklapp från Ullared. Poppynappen var som vanligt med!












När dagen var slut var även energin borta. Undra om hon drömmer om tidstjuvar och förbättringsarbete?

torsdag 22 april 2010

Massage

Puh!

Idag har vi haft fullt upp!
På morgonen var Poppy lite grinig, men hon piggnade till rejält när vi åter igen var på Öppna förskolan. Idag var det tredje gången i vår massagekurs. Det var armar och bröst på schemat, men blev mest ben eftersom Poppy slingrade sig som en mask och inte ville ligga fint på rygg.




























Sedan var det stoj och blöta pussar i mjukishörnan


















Efter detta var Poppy trött, men inte jag, så vi åkte till baby Betty som bor i närheten. Där vakande Poppy till igen och det var jättekul att försöka suga på varandras fötter. Det bjöds på kaffe och sockerkaka till de stora och banangröt till de små.

Idag har Poppy på sig sin Louie Louie dräkt och strumpor skräddarstickade av Farmor. Extra bra med antihalkklet undertill!

onsdag 21 april 2010

monkey business




Idag var Poppy på öppna förskolan i Visättra, ca 20 minuter promenad från oss. Men eftersom det snöande sa Poppy att hon absolut ville åka bil dit, och så fick det bli.

Det blev även en sväng förbi Flempans frisörsalong. 149kr klippet inklusive 250 ml shampo går inte att motstå. Resultatet? So-so.


Poppy har idag på sig Molo sparkdräkt och Ullareds dreggelhaklapp. Trumpettstrumporna är också på!








På onsdagar är det småbarnsgrupp och Poppys kompis Alva var med. Alva är född samma dag som Poppy så de är bb-kompisar! Det var full verksamhet och vi hann göra hand- och fotavtryck i trolldeg som sen ska gipsas, sjunga om små apor (se film) samt rulla runt i mjuksihörnan.

När vi skulle åka hem somnade Poppy så fort jag satte henne i vagnen, vilken är ett tecken på en lyckad dag.


tisdag 20 april 2010

fashion me up



Poppy gillar att äta gräs. Trodde hon. Tills hon provade. Hon gillar inte sol i ögonen och tycker att uteaktiviteter gör sig bäst i barnvagnen.

Men hon vill ändå visa upp sin trendiga vändbara jacka, trumpette strumpor och den moderiktiga hemsydda filten (design Anna McWilliam).

When Angels play their Drummachines



Poppy och mamma leker med en trummaskin/piano/leksak/vaddetnuär i vårsolen. Poppy verkade mest uppskatta att den lät och blinkade, men hade mycket roligt åt detta förhållandevis länge. Några timmar senare är apparaten sönder. Säg den glädje som varar för evigt.

söndag 18 april 2010

A Hard Days Knight



Idag har Poppy haft besök av Benjamin och dessutom hunnit vara ute i trädgården och på babysim. Detta utan att ens en gång darra på manschetten, än mindre sova middag. Nu, vid halv tio, har hon tillslut slocknat och kommer nog att sova hela natten, eller i alla fall förhoppningsvis den närmaste timmen så vi får tid att se det nya avsnittet av Dr Who.