onsdag 28 april 2010

Firar 5 månadersdag!





Jomen!
Idag är Poppy ingen liten baby längre! Hon fyller hela fem månader! Hurra!

Men så vidare kul är det inte att fylla fem. Det innebär femmånadersvaccinering!Den ska skydda mot olika otäcka sjukdomar, så givetvis måste man ta de stora långa feberfyllda sprutorna, en i var ben. Att man får feber efter, är något alla mammor med barn äldre än fem månader pratar om, så vi var förberedda igår när vi skulle till bvc.

Dagen började dock trevligt för Poppys del. Vi startade med mamma-babygrupp på bvc och det var många barn att titta på. Lite info om skador i hemmet, och hur viktigt det är med en tur till IKEA och ruinera sig på deras avdelning med barnsäkerhetsprylar. Alla kanter ska mjukgöras, alla skåp förseglas och alla knivar plockas undan och placeras i barnsäkra anordningar.

Men sen...fick vi följa med barnsköterskan Marie till hennes rum, vägning (6,3kg), mätning (64cm) och så sprutorna. Poppy log så härligt åt Marie, och så sprut och gallskrik. Stackars liten, det gjorde ont i mitt hjärta. På hemvägen var hon ledsen och trött. Hon hade lite feber på kvällen(38,1), och lite lite förhöjd temperatur på morgonen(37,4), men inte så farligt.



Eftersom hon mådde ok så promenerade vi iväg till Öppna förskolan idag. Där var det livat värre, Alva var på plats, de är bästa kompisar!




Kasper ville klappa snällt....

Vi överlevde dock klappandet och nu är det snart banangrötsdags!

1 kommentar:

  1. Åh, mitt stackars lilla hjärteknytt! Men otäckheterna är förhoppnngsvis glömda vid det här lagt liksom att febern är borta. Så fin hon år, vår stora lilla tjej.

    Vad sägs förresten om en silverlamékappa för aftonbruk?

    Kram!

    SvaraRadera