lördag 11 januari 2014

Andra julgransplundringen

Traditioner skiljer sig åt, även inom samma land, som ju alla vet. I Halmstad är julgransplundring exempelvis  ingen jättegrej. Minns nån trevlighet som Arla ordnade, en riktig hit faktiskt, men inget man direkt uppmärksammade på skolan, dagis, bland barnfamiljer eller så. I Göteborg upplevde jag ungefär likadant, inget som de flesta pysslade med, även om det såklart existerade. 

Men, i Stockholm ska det plundras överallt. I tidningen så kan man välja och vraka mellan olika aktiviteter med julgransplundringstema. Mer eller mindre påkostade. Och på ungarnas dagis, dansade de ut julen igår. Och alla barn fick en påse med sig hem, med russin, pepparkakor och clementin. Inte ens vid påsk bjuds det på liknande festlighet. Ja, här är julgransplundring stort!!!

Viktigast av allt, att hamra sönder pepparkakshusen!

Vi vill ju smälta in, integrera oss i 08-världen. Så vi skrapade fram alla godisrester som vi samlat på oss under senaste tiden. Tog även fram en glömd chokladuggla som vi hade tänk att bjuda på när Poppy fyllde år. Hamra sönder pepparkakshus, var först på agendan, dansa runt granen, slänga densamma och frossa i godsaker, ja Poppy, Edward, Ellen, Matilda, Sixten, Svante, Selma och Melvin inkl föräldrar har nog fått socker så det täcker årsförbrukningen. Att vi ska till Nordiska Museet på "traditionell julgransplundring" imorgon, är inget vi kommer berätta för dietister och BVC.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar