torsdag 17 oktober 2013

Götlaborg

Storutflykt!
Redan förra sommaren funderade pappaMorfar på om vi skulle åka till någon djurpark ihop. Det blev inte av. Inte den här sommaren heller. Men nu kom vi på en kompromiss. Universeum i Göteborg! Där finns hajar, ormar, apor och interaktiva plastdinosaurier. Vad mer kan man önska? För att locka mig erbjöds Outlet med div affärer på vägen dit, och det gjorde ju inte direkt utflykten mindre attraktiv. Eller jo, lite. För barnen kanske. Jag hittade Hunkydoryhalsduk, Odd Mollyklänning och Tensonpulkajacka. De kallar den skidjacka men det tror jag inte på. Inte på mig i alla fall.

På vägen till Universeum var Poppy skeptisk. Hon trodde att en krokodil skulle krypa fram och bita henne i rumpan. Väl framme lossnade spärren. Åka underlig hiss och rida på dino var höjdpunkterna! 

Edward var modig som få. Vågade gå in i den mörka avdelningen med nattdjur. Ringlande dödliga ormar och fladdrande fladdermöss skrämde inte vår pojke inte!

I en vattentunnel simmade denna såghaj över oss. Men seriöst. Om du var en sjöman som hamnat överbord, med lite för mycket rom i blodomloppet, visst är det inte helt osannolikt att du fick syner och fantiserade om sjöjungfrur när detta sjödjur simmade omkring dig? Kanske inte så fager, men ändå. Ögon, läppar och allt...




Som bonus dök moster Anna upp på Universeum. Hon blev snabbt supermoster och fick massor av pussar och kramar. Farbror Stefan var i Malmö och fick en ny storkund. Megagrattis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar