tisdag 12 juni 2012

Thailand, del 2


När vi sa att vi skulle till Phuket, suckade några och sa, Åh, dit...där var vi en gång, men aldrig mer, vi har hittat vår oas på en helt annan svårtillgänglig ö. Dessa svårtillgängliga platser kostar aningen mer att ta sig till, och de är just svårtillgängliga, vilket inte direkt är en hit för en småbarnsfamilj.

Men, vi ville ändå se vad folk talade om, och drog till Phi Phi öarna i två dagar. Tuff båtresa för Eddie dit, han blev riktigt sjösjuk och kräktes. Jobbig hemresa, då det gungade på rejält, och även många sjusärdeles karlar blev gröna och höll till vid relingen. Si eller så, i resans pris ingick även snorkling. Helt underbart, och jag hittade Nemo:-)

De som var för små för att snorkla, fick gå ner i en specialbyggd båt, förbi en lite otäck tryckluftskammare, och mata fiskar som simmade in och ut ur båten.

Poppy och Ulf åkte även iväg på en liten egen utflykt när vi var på Phi Phi öarna, mer om det här snart...

Vi hann även med lite sjukdom. Barnen reagerade ganska mycket på myggen, och betten svullnade upp,  barnen fick lätt feber, och var lite allmänt hängiga i några dagar. Inget kul, läkarbesök, och många lustiga pillerburkar och flytande sörja som smakade ganska gott. Några bett blev infekterade, så det blev ytterligare läkarbesök, och nu även specialkrämer. Att vi bodde granne med den rikskända mordbrännaren "Dr Åsas sambo", sambo Dr Åsa, hjälpte inte det minsta, vi kände inte igen henne före vi sagt "hej då".

Maten i Thailand är underbar, om man gillar starka currysåser och svensk husmanskost. Men roligast med restaurangbesöken är nog personalens barnvänlighet. När vi kom dyblöta till en lite finare restaurang, eftersom vi hade sprungit i ösregn, fick barnen en lyxbehandling före maten. 



Majsmys.


Efter alla utflykter var det skönt att slappa lite vid någon av poolerna.  Fast så mycket slappande för Ulf och mig blev det inte, och inte bad heller för den delen, mest blandat småplask.
.
Men åh, vi vill tillbaka nuuuuuuu!

2 kommentarer:

  1. Myggen tyckte att Kaukos ben var mycket delikata. De blev nästa uppätna. Men det finns en unversalsalva. Ser ut som Vicks men är grönt lock på med en kines på etiketten det var kanon. Ja Thailändarna är verkligen underbara. Barnen ser ju ut som små änglar. De verkar ha njutit av bad o sol och god mat. Kram Soile

    SvaraRadera
  2. Åhh låter som att ni haft det riktigt härligt trots lite utmaningar.

    SvaraRadera