måndag 11 juni 2012

Thailand, del 1

Att skriva blogg i efterhand är osmart, i synnerhet när det finns så många kort man vill visa, och så mycket om resan jag vill berätta. Men låt oss ta det i lugn och ro ändå, från början.

Vi bokade en sista minutenresa till Phuket. Fick den till bra pris, eftersom det är efter regnperiod där nu. Vi var ändå inte så oroade för vädret, lite regn är bara skönt ibland tänkte vi.

Flygresan var ganska lång, ca 14 timmar. men den gick verkligen bra, även om vi inte hade valt till extra benutrymme och att de hade missat vår vegetarianmat så vi fick käka bröd och lite tilltugg. Sen var det bara någon timme med buss, innan vi kom fram till Centara resort på Kata beach. Ett barnvänligt hotell med tre pooler, barnversamhet (typ öppen förskola), lekplats, stora gräsmattor och allmänt rent och fint. Vi fick ett rum med direktutgång till "elefantpoolen". Se vita elefanten vid kanten.

Det var varmt, men inte så mycket sol de första dagarna. Därför var det inte så mycket hav, utan mest pool och aktiviteter. Det finns väldigt mycket båtrelatarat att göra, men vi valde de djuralternativ som finns. Och vilken tur Poppy har, hennes favoritdjur, apor och elefanter, var det fullt av! Vi hann med två apcirkusar, elefantcirkus, elefantridning i djungel och Zoo.

Här rider Ulf och Poppy, jag balanserar efter med Edward vid sidan om mig, och håller nervöst min kamera i handen. Vi är högt uppe på en vinglig elefant med en ganska vinglig Edward. Det är högre än vad det ser ut, och stolen är smalare än vad man kan tro. Och jag funderade många gånger på varför man inte har hjälm när man åker elefant. Men det var ganska mysigt när man vande sig, och ingen av ungarna verkade ha betänkligheter runt det hela.



På ap-cirkusen var det bara vi och en indisk familj som var publik. Så vi fick mycket uppmärksamhet av aporna och dess instruktörer. Apan som sitter i Ulfs knä kunde både cykla på trehjuling, simma och var en hejare på siffror. 




Rakt över gatan hade vi ett massageställe som även hade akvarium med fiskar som käkade upp gammal fothud. Skönt, tyckte både uLf och jag. Ungarna älskade stället, och dit gick vi sedan flera gånger mest för att barnen skulle få lite uppmärksamhet, men även för att tvätta våra kläder och massera min rygg.



När vädret blev bättre gick vi till havet. Ett stoooort hotell med en otrevlig mur, gjorde att det tog ca 10 minuter att ta sig dit, utan muren hade det gått på en minut. Irriterande. Hotellet hade gratis bussturer ner några gånger varje dag, men oftast gick vi. Tyvärr var det relativt höga vågor, så det var mest plask i vattenbrynet och sandlek.


Men även om vågorna var ok, och vädret underbart, var det sällan vidare mycket folk som badade. Underbart att slippa trängas.





Ibland kom regnet på väl snabbt...


Men det torkade fort och då var det bara att fortsätta leken.


På natten var det bambumattor, drinkar, och bara helt fantastiskt att sitta vid havet, höra vågorna, titta på månen och hoppas på att ungarna skulle sova. Eddie i mitt knä och Poppy bredvid.


2 kommentarer:

  1. Ohh, det verkar helt fantastiskt! Kan val skypas snart, skulle vara kul att snacka.

    SvaraRadera
  2. Ja det ÄR helt fantastiskt! Längtar SÅ MYKCET tillbaka... Kram Soile

    SvaraRadera