fredag 15 juni 2012

Sommarlov

Sommarlovet har börjat för många barn, och tydligen även dagisbarn. Personalen gör sitt bästa för att övertala oss att gå kortare dagar och vara lediga. Eftersom vi inte orkar argumentera, och det är mysigt att ha Poppy hemma nu när det är fint väder, så har vi mycket tid tillsammans innan jag börjar jobba.

I går var vi på ko-jakt med Ellen, Matilda, pappa Hugo, Julia, Natalie, mamma Lollo, Elliot, Oscar och mamma Therese.  Även om vi letade länge och väl hittade vi varken kor eller grodyngel. Men såg en läskig snok.  Poppy vill numera alltid ha med sin ryggsäck när vi ska ut på olika aktiviteter. Hon packar den omsorgsfullt och funderar noga på vad som ska med. Igår var det en karta över Västerås innerstad, extra byxor och en "Emma-bok".




Idag har vi passat Ellen, som var med oss under dagen. Jättekul tycker barnen, Poppy ser mycket upp till sin lite äldre dagiskompis. Vi var i Rådis, som hade sommarlovsaktiviteter. Vi tillverkade egna pins och ansiktsmasker. 



Poppys språkutveckling rusar. Hon börjar få ett riktigt bra ordförråd och frågar ofta om hon inte hittar rätt ord. "Mamma, vem är det", är hennes vanligaste fras. Lite lustigt, eftersom hon inte skiljer på "vem och vad", hur mycket jag än tjatar. Idag när Karin hämtade Ellen, sa hon "Hej då Älskling" till Karin. Man bara smälter....

Edward har flera ord som han förstår och använder. Idag sa han "glass gott" till min stora förvåning, hörde jag rätt? "Kom, hej, tack, mamma, pappa, apa, nej..." är mer frekvent återkommande. Han sjunger mycket, ofta i fraser "Oajajajaj buff" är för tillfället favoriten. Och huruvida det är en fras kan diskuteras.

Poppy har gjort sig i ordning för att gå till pappas jobb.Hon ropar på honom för att han ska komma och visa vägen på kartan.

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot att få träffa dem igen om några veckor!

    SvaraRadera
  2. Bra Poppy! Man vet aldig om man vilse så en karta över Västerås är alltid bra att ha med. Har Eddie blivit större än Poppy under Thailands resan eller ser det bara ut så? Dagens favorit uttryck för Svea 2 år är: Jag vill! Kram Soile

    SvaraRadera