onsdag 30 november 2011

Familjemiddag

Som tidigare nämnts var vi i Trollhättan och hälsade på farfar i helgen. I lördags hade vi dessutom gammelfarmor och, hm..., gammelfarbror på middag.


Min morbror Gunnar och mormor Inga träffade barnen för första gången, om vi undantar min mammas begravning. Middagen avlöpte väldigt väl med riktigt snälla och glada barn.


Mormor, eller gammelfarmor beroende på vem det gäller, kramar om Eddie, som är lite avvaktande.


Farfar Jan och Eddie kom så väl överrens att Eddie till och med gick med på att bli passad en stund medan vi andra tog en sväng på stan.


På lördagen han vi också med en vända till Vänersborg där det var julmarknad, och blåsigt. Där stötte Poppy på sin livs första jultomte. Mötet gick på det hela taget mycket bra och nu är hon helt betagen av tomtar.


På vägen hem i söndags stannade vi till på rastplatsen Viggen utanför Lidköping. Förutom ett Viggenplan på en pidestal var det inte mycket som lockade om man ska vara ärlig. Framförallt var det väldigt, väldigt blött...


Vi stannade också i Laxå. Där hade brandkåren bestämt sig för att visa upp sig på den rastplats som verkar vara ortens centrum istället för att vara ute och ta hand om nedfallna träd eller vad som nu kunde komma av stormen Berit. De delade ut reflexer och ballonger och man fick provsitta brandbilen. Poppy hade nog varit mäkta stolt om hon bara begripigt vad det handlade om.


Vi passade också på att äta där. Eddie är inte den som är den när det gäller mat i vanliga fall heller, men det visade sig att han var synnerligen förtjust i allt som McDonalds hade att erbjuda. Om det är bra eller inte är en annan fråga.


Väl hemma var det första advent. Poppy hade totalkoll på att man skulle blåsa ut ljusen. Direkt.

tisdag 29 november 2011

Skogen med dagis

Idag var Poppy i skogen med dagis.

Ledsen för suddig iphone bild...






Tvåårsdagen blev också uppmärksammad! Två ballonger och ett kort. Samt sitta på stol med guldmantel. När Poppy och jag traskade hem sjöng hon "jag må hon leva" hela vägen hem.





Och det första konstverket togs hem! Skogsfynd i gips.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Lite från Halmstad och Gbg

Ja, så förra veckan var vi åter igen på miniturne. Den här gången var det inte bara Halmstad, utan även Göteborg och Trollhättan.

I Halmstad var det mycket bus, Poppy kanske aningen mer entusiastisk än lillebrorsan. Tur att morfar är en ihärdig dragare.


Här är det egentligen en mycket stolt moder som borde fotograferas. Poppy gick själv till pottan och satte sig, kissade, och hällde ut i toaletten. Allt i "smyg". Eddie upptäckte dock fotografen. Och jo, nu kryper kan vart han vill, och ställer sig överallt.

Under helgen kom moster Anna och Stefan på besök. Nice, tyckte Eddie.


Poppy lever sig in i Alfons värld tillsammans med farbror Stefan. Med fjolårets tomteluva, som min farmor stickade åt mig.

Nu mörknar det fort, men det hindrar inte ett  par busiga småbarn. Dessvärre blev mormor förkyld och sjuk i de blåsiga havsvindarna efter lång tid vid lekplatsen.

I Göteborg hälsade vi på baby Daniel, bara fyra veckor gammal. Spännande!

Trollhättan redovisas senare:-)

Poppy 2 år!

Hipp hipp hurra, idag är ingen vanlig dag, idag är Poppys födelsedag!

 Poppy firade genom att vara med Eddie och mig på öppnis, få äta hur många pepparkakor hon ville (6st), och på kvällen få paket och jordgubbspaj. Pajen blev istället för tårta, eftersom hon inte är vidare förtjust i grädde, men älskar jordgubbar, så trodde vi det kunde bli en födelsedagshit. Det blev det inte. Istället fokuserade hon helt på ett dansande par på en speldosa som hon fick av mormor förra året. Man byter träsiffror efter behag. Och paketet var spännande, men bäst var ändå att dansa till speldosan med pappa.
 Och visst är det underligt. Poppy har varit med på två födelsedagsfester där barn blåst ut ljus. Så när hon såg ljusen visste hon precis vad hon skulle göra (sanningen är att hon tränade lite på adventsljusstaken igår, så fort vi satte fram ett tänt ljus, visste hon att det skulle blåsas ut).  Tänk vad hon ser det lilla livet, noterar och funderar.


 Eddie längtar till  den 15/2.
Och hur veckan som gått varit, Halmstad och Trollhättan, samt en snabbis i gamla Götet, ja det berättar vi om imorgon.

söndag 27 november 2011

Taste the World

Ännu en gång har vi fått prova spännande produkter genom Buzzador. Den här gången var det Santa Marie som hade roliga tacotillbehör. Vi har redan provat de flesta, och har hittat många nya favoriter. men bäst gillade Poppy nog de salta spröda majschipsen som hon åt stället för sin kvällsvälling!

torsdag 24 november 2011

Julshopping







- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 23 november 2011

Mulet i Halmstad

När jag inte kommer mig för att ladda upp mina kamerabilder riktigt än, så bjuder jag på
Lite mulna Halmstadmobilbilder under tiden.

Balansgång i Pippiparken.


Gungning på samma ställe.


Trädklättring!


Poppys älsklingstvprogram är fortfarannde den gamla Pippi Långstrumpserien. Helst sitter hon på morgonen i pappas knä och tittar, men i brist på pappa så duger Pippilekplatsen där det finns både apa, häst, piratskepp och villa.
Och Pippi såklart!

Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 17 november 2011

Helt plötsligt en dag


I sex veckor har jag regelbundet sagt att Eddie kommer att börja krypa vilken dag som helst. Hittills har han inte gjort det. Men igår när jag stod och lagade mat började han helt hux flux att krypa. Än så länge använder han inte benen så mycket, men han tar sig runt med en väldig energi och rycker i kablar, skåpsluckor och en massa annat han numera får tag på.

onsdag 16 november 2011

"Nej ut tomten"

Efter pyssel i dagar två var Öppnis stängt idag. Men när vi kom hem från dagis var Poppy inställd på att gå dit. Så fort jag kört in vagnen genom dörren här hemma sa hon "nej gå ut". Jag tyckte det lät bra. Solen sken och klockan var bara två. Men väl ute pekade hon bestämt på bilen. "Ut" kommenderade hon. Jag förklarade att vi redan var ute. Då sa hon "nej ut bilen tomten". Och moderlig och pysselgalen som jag är förstod jag att hon ville till Öppnis och tillverka tomtar till nära o kära. När jag frågade bekräftade hon "ut ut bilen tomten sjunga".

Imorgon ska vi tillbaka. Och på fredag. Jag försökte trösta henne med detta faktum. Efter en termin av Tema Tid verkade Poppy inte förstå ett dyft av vad jag sa och fortsatte tjata och gråta om att hon ville t iväg. Men måla tomtar tog bara två dagar att lära sig. Slutsatser?





Resultatet efter två dagars slit blev en tomte och en lucia. Poppy kunde inte riktigt bestämma sig för vem som skulle få kreationerna. Pappa eller mormor. När Ulf kom hem efter jobbet skyndade hon fram med påsen som de medhavda pysslet låg i, och placerade sig själv och Ulf på var sin stol, stirrande på tomten och lucian som hon stolt satte mitt på bordet framför för att beskådas.

Men idag har hon pekat på dem flera gånger och sagt "mormor mormor". Och när Eddi eockså ville titta lite på dem skriker hon "Nej Eddie, Poppys!!!" (Jodå, genitiv är hon mycket bra på, i synnerhet efter sitt eget namn). Tyvärr har tomten redan börjat tappa skägget efter allt omhändertagande efter hemkomsten. Tur att vi snart ska göra fler och att det bara är november!




Paus och pannkakabak.






Viktigt att få bästa djuret att sjunga om på sångstunden.




Uusing BlogPress from my iPhone

tisdag 15 november 2011

Grattis Edward

Tjohej!
Idag fyller vår lille Edward 9 månader! Dagen till ära var han både på minisats och på kyrkans Öppnis. Där var det julpyssel och sångstund. Säga vad man vill om kyrkan, men de har resurser och därmed en hel hög av flörtkulor, glitter, bjällror, spännande snören och andra bra pysseltillbehör. Bollhav, sångledare med gitarr och studsmatta gör inte upplevelsen sämre. Så då stänger vi öronen under "Gud som haver", och tar i när det stämmer upp i "lille katt" istället. Och pysslar mer tomtar o mindre julkrubbor.

Så, nu har vi varit där två dagar i rad, och i synnerhet Eddie älskar stället. Han ler och skrattar mest hela tiden, och somnar som en stock så fort vi stänger dörren till lokalen.

Letar efter gömda katten i lådan.








Stora killen sitter på stol!





Och även om Eddie är en väldigt mogen baby, fick han inte vara med och hjälpa storasyster när det julpysslades.


Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 14 november 2011

Nya kläder

När jag var på julklappsjakt igår, kom jag istället hem med massa saker till mig själv.
Detta fenomen tyckte Poppy var underligt, och antog att något bara blivit fel i kommunikationen och att allt givetvis var till henne.


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 12 november 2011

Tillsammans

Än så länge är det mammorna som bestämmer vilka barn som ska leka med varandra och när. Därför får lillebror också sitta med och leka med de stora tjejerna.



Men där det dansas spontant i hallen, är det bara för tvåbenta.


Fast bilen är inte helfel ändå.


Fotoautomat

Min kamera har inställningar som är livsviktiga. Eller vad sägs om funktionen "fotoautomat"?

Eddie ställde glatt upp, men det var inte vidare lätt att knäppa fyra kort i rad på honom. I alla fall om man hade kravet att han skulle titta in i kameran. Vi passade på när Poppy sov, annars hade han aldrig fått prova hennes kattörondiadem. Förövrigt är det skrämmande hur stor han är, snart nio månader! Poppy kunde krypa då, Eddie kan rumphasa sig fram lite grann, men inte någon längre bit. Istället är det det verbala han är riktigt framåt med. Minst fyra ord säger han regelbundet "Mamma, titta, där och äta".

fredag 11 november 2011

Minipappa

Igår vid middagsbordet pratade vi om vad vi hette. Helene, Ulf, Poppy och Eddie. När vi sen frågade Poppy vD hon hette så sa hon "minipappa".

Vi har aldrig pratat om "mini", så kanske kommer det från dagis. Men si eller så är det hennes första egenkomponerade sammansatta ord.

Gissa om Ulf såg stolt ut.



- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 9 november 2011

Tema Tiden

Poppys dagis har maskerad idag. Med tema. Tema Tiden. Så väldigt...underligt tema. I alla fall för en grupp dagisbarn som i Poppys fall, vet vad "vänta" , "snart", "sen" och eventuellt "i morgon" betyder.

Så, hur klär man ut sin unge när temat är tid? Till en katt naturligtvis! Katter hade de ju förr i tiden. Och  katter kommer nog även finnas i framtiden. Och bevisligen finns katter i presens-tid.


Med kattstrumpor!




tisdag 8 november 2011

Yrvaken


Den senaste tiden har Poppy lagt sig till med vanan att vakna så fort jag gått upp för att gå till jobbet. Därför brukar hon blundande ragla upp vid sexsnåret och krypa upp i soffan. Där ska vi titta på Pippi Långstrump och dricka välling. Vilket blir lite jobbigt om man har bråttom, men det är inte mycket att göra.

Idag satt hon som vanligt klistrad vid Pippi, eller om hon egentligen sov, när jag gick till jobbet.

måndag 7 november 2011

Kalas!

Snart ska Poppy fira sin tvåårsdag tillsammans med Alva och Betty! Hurra vad kul det ska bli! Tjejerna laddade i fredags, och passade på att leka lite ballongdans i soffan.

Zetas Parmigiano Reggiano

Mums!

Tack vara buzzador har vi fått prova tre sorters parmesan från Zeta. Perfekt till den supergoda saffransrisotto med trattkantareller som vi testade i helgen. Såhär ser det ut!




UMMM, Gott! Sa Poppy gång på gång. Så liknande mat kommer vi garanterat göra igen. Och här kommer receptet!
Antal portioner: 4
Ingredienser
4 dl aborio ris
300-400 g färska champinjoner
1 kuvert saffran
1 gul lök
1 liter grönsaksbuljong
2 msk smör
3 msk riven ost
salt och malen svartpeppar

Gör så här

1. Rensa och skiva champinjonerna grovt. Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfett utan att den bryns. Lägg i champinjonerna och fräs några minuter under omrörning.
2. Häll i riset och rör om väl. Tillsätt 1 tsk salt. Häll i lite av buljongen. Rör om och lägg på lock. Låt nu risotton koka på mycket svag värme och rör ner mer buljong i omgågngar hela tiden. Efter 10 minuter rör du ner saffran, och efter ytterligare 10 minuter är det hela klart. Smaka av med lite nymalen svartpeppar.
3. Ta grytan från värmen och rör ner den rivna osten. Ställ fram extra ost på bordet och gärna svartpepparkvarnen.