måndag 7 november 2011

Zetas Parmigiano Reggiano

Mums!

Tack vara buzzador har vi fått prova tre sorters parmesan från Zeta. Perfekt till den supergoda saffransrisotto med trattkantareller som vi testade i helgen. Såhär ser det ut!




UMMM, Gott! Sa Poppy gång på gång. Så liknande mat kommer vi garanterat göra igen. Och här kommer receptet!
Antal portioner: 4
Ingredienser
4 dl aborio ris
300-400 g färska champinjoner
1 kuvert saffran
1 gul lök
1 liter grönsaksbuljong
2 msk smör
3 msk riven ost
salt och malen svartpeppar

Gör så här

1. Rensa och skiva champinjonerna grovt. Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfett utan att den bryns. Lägg i champinjonerna och fräs några minuter under omrörning.
2. Häll i riset och rör om väl. Tillsätt 1 tsk salt. Häll i lite av buljongen. Rör om och lägg på lock. Låt nu risotton koka på mycket svag värme och rör ner mer buljong i omgågngar hela tiden. Efter 10 minuter rör du ner saffran, och efter ytterligare 10 minuter är det hela klart. Smaka av med lite nymalen svartpeppar.
3. Ta grytan från värmen och rör ner den rivna osten. Ställ fram extra ost på bordet och gärna svartpepparkvarnen.

1 kommentar: