lördag 27 augusti 2011

Inskolning på dagis


Den här veckan har Poppy och jag varit på dagis. Tanken är att Poppy ska skolas in så att hon på sikt ska kunna vara där utan stöd av pappa, men hur det blir med den saken får vi se. Hursomhelst trivs hon enormt bra de timmarna vi är där. Redan i onsdags grät hon när vi skulle gå hem.


Som sig bör har Poppy fått en egen hängare att ha sin jacka på.


Kvart över nio varje morgon är det samling. Då sjunger man sånger, äter frukt och så får varje barn ta en docka som föreställer dem och som föräldrarna mer eller mindre konstfärdigt dekorerat, och sätta i ett hus av tyg som hänger på väggen.
Poppy tycker att samtliga de här aktiviteterna är hysteriskt roliga. Möjligen med undantag av fruktstunden som hon verkar tämligen neutral inför.


Det finns andra barn på avdelningen. Men de är inte med på bild eftersom det dels inte känns så bra att ta bilder på andra ungar och lägga upp på bloggen, dels för att de är ute och leker medan Poppy och ett par andra vilsna själar skolas in i dagisets lokaler.


Poppy tycker då och då att det vore roligare att få vara med de andra ute och leka istället för att få leka i stort sett själv inomhus.


Några av alla kul grejer som finns på dagis är en rutschkana och en jättehög med utklädningskläder.


När hon kommer hem efter en hård dag på dagis, än så länge mellan klockan nio och elva på förmiddagarna, så är Poppy rejält trött och det passar bra med en liten tupplur tillsammans med lillebror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar