måndag 31 maj 2010

Underlig söndag






Banan är gott. Så det blir lätt lite mycket.... Och banan fungerar utmärkt som förstoppningsmat. Det fick hela familjen uppleva natten lördag-söndag då Poppy var hård i magen och vaknade en massa gånger och var ledsen. Detta fick två följder, att Pappa fick köpa katrinplommon som Poppy matades med, och att hela familjen var mycket sömniga under söndagen.

Trots detta tog vi oss ut på en utflyktstur. Tänkte promenera oss pigga. Vi började med en sjöpromenad som slutade efter några hundra meter, vägen var inte direkt barnvagnsanpassad...





Men Poppy och Pappa tittade på fina ankungar så det var mysigt ändå. Trots att det inte blev mycket till promenerande. Efter ankorna körde vi vidare och åt vi glass på en ganska menlös loppis.












































Inget för barnvagnar direkt...
















Hemma igen var det trädgårdsskötsel, babysim i pool och även lek i leksakshavet. Och gissa om vi sov gott på natten:-)

lördag 29 maj 2010

Moster Anna på visit (och en tripp till Vingåker)





Moster har varit på visit!

Hade tänkt att hämta upp moster Anna i stan, men
vädret var så trist så det blev mest pendeltåg och promenad.

Hemma smaskade vi på mjölkmakaroner och "köttbullar", även Poppy som tycker att vegbullar är helt ok! Moster matade vilket gjorde måltiden extra smaskig!












När moster åkt taxi till city for vi till Vingåker. Under en rast passar Poppy på att visa hur stor flickor kan sitta i bil utan stöd.

Avslutar med en uppiggande video, melodifestivalen nästa?

fredag 28 maj 2010

Spababy




Poppy fick i vintras en uppblåsbar båt av farbror Fredrik när han hade varit på semester i Thailand. Äntligen får hon lov att prova den hemma i utomhusjacuzzin!

torsdag 27 maj 2010

Vårdcentralen vs Poppy


Sedan jag blev gravid har jag tappat all respekt för sjukvården i Huddinge. Rörigare och underligare administration och behandling får man leta efter.

I tisdags fick Poppy inte göra mindre än 3 urinprov, eftersom vårdcentralen antingen satte på urinpåsen fel eller tyckte det var för lite urin i påsen.

Var inte så orolig, hon verkade så frisk och glad, ingen feber och mina egna uvi-stickor som jag köpte på apoteket visade negativt.
Men i morse ringde vårdcentralen mig, och ville att jag skulle komma in och göra ytterligare ett urinprov och ta blodprov. För något hade blivit fel med provtagningen i tisdags, så nytt urin behövdes. Suck!

Väl där blev det stick i finger och ännu en påse att kissa i. Kände oss som värsta stammisarna.

Sen stressade vi iväg till Södertälje och jobbet, ny Leanutbildning. Men där ringde mobilen, och vårdcentralsläkaren sa "ojoj, ni måste åka till barnakuten nu...urinprovet va inge bra alls". Jag blev upprörd, ringde Ulf som fick kasta sig från jobbet och möta upp mig på akuten.

Där tog de ytterligare ett urinprov, men nu var det någon som kunde. Underlivet rengjordes före pås-påtagningen (gjordes inte på vårdcentralen, där var det bara av med blöja och påse på, utan minsta rengöring) och påsen satt mycket bättre. 30 minuter senare kunde Ulf åka till jobbet igen. Urinprovet var bra. Vi fick sedan träffa en läkare som tyckte Poppy var urfrisk och kry liten flicka. De dåliga resultaten tidigare berodde på slarv vid pås-påtagningen.

Slutsats: 7 timmar på vårdcentralen, två timmar på barnakuten, massa oro, en avbruten arbetsdag för både Ulf och mig, och en frisk (men trött och gnällig) baby.


För att riktigt visa hur frisk Poppy är så visar hon på följande video hur galant hon lärt sig stå!





Och när Alva berättade hur smaskigt det var med köttfärssås och spaghetti så ville Poppy också prova. Mums! Bara lite svårt att koncentrera sig på att äta när en liten katt också tycker att det luktar gott från barnmatsburken...

onsdag 26 maj 2010

Fingerfärg




När jag matat Poppy med gröt de senaste dagarna har jag upptäckt att hon blivit överförtjust om det kommit större droppar på bordet. De är utmärkta att kleta runt med, och hennes del av bordet har förvandlats från furu till grötgrått. Därför tyckte jag att det var en bra idé att prova på fingerfärg på öppnis idag.





Även Alva provade, men tyvärr konstaterade Alvas mamma att Alvas verk var svårsålt, så även Poppys, så det blir nog inget annat galleri än mormors eller farmors väggar.






















Efter var det skönt att få bada i stor badbalja! Och inte ser flickebarnet så vidare magert ut? Pigg är hon också. Köpte i alla fall uvi-teststickor för att själv kolla läget, ska göras ikväll. Har inte hunnits med än eftersom vi även varit på bokcirkel idag och diskuterat "Oscar Waos korta förunderliga liv". Underbar bok för alla som är eller varit nörd, och har en speciell plats i hjärtat till doctor Who, politik, rollspel och tragiska oskulder.

tisdag 25 maj 2010

Underkänt på 6-månaderskontrollen


På fredag fyller Poppy sex månader och det firade vi idag genom ett besök till bvc. Där skulle bvc-tanten Marie kolla om Poppy kunde greppa en leksak och föra den mellan händerna, höra om hon kan "jollra nyanserat", samt se om hon tittar efter en tappad leksak. Dessa kunskapstest klarade hon galant. Men sen kom vi till vikt och mätning. Och det var inget kul kapitel. Hon har växt en centimeter och gått upp 100g på en månad. IG. Så när vi blev slussade till tant Doktorn fick jag svara på många matrelaterade frågor.

Dessutom fick vi göra ett urintest för tydligen kan låg vikt och urinvägsinfektion ha ett samband hos barn. Efter många turer med lång väntan, en läckande urintestspåse och en mamma med lågt blodsocker visade det sig att hon förmodligen har en infektion. Men de får dropparna från den läckande påsen räckte inte till odling, så fick fick köra hem och vänta ut nya droppar, tillbaka till vårdcentralen, och resultatet +ev medicin får vi först på fredag. Stackars Poppy som måste gå dragandes med att kissa taggtråd så länge!

Dessutom regnade det idag, så till och med promenaden till bvc kändes sorglig.

måndag 24 maj 2010

Poncho nr 2


Det är spännande att få post, speciellt om det innehåller en poncho med tofsar a la Maria Montazami. Dock är det kruxigt att samtidigt sitta, titta på tofsar och klappa katten.

Någon som vågar gissa vem som skickat ponchon (och en söt mössa+strumpor som också fanns med i paketet)?


Vi har även hunnit med en sväng till sjön, och mammagruppen, men den var så trist så det blir inga bilder. Hur kan fyra personer inte prata om något i två timmar?

söndag 23 maj 2010

Kalas






Igår sken solen så vi gick till Rådis, eller Rådsparken för er icke Huddingebor. Där kollade vi på getter och var tvungna att byta blöja. Big nr 2. Tyvärr upptäckte vi att skötväskan var tom på blöjor så Ulf fick springa iväg en bra bit för att köpa ett nytt paket. Då passade Poppy på att lufta baken.








Idag har vi varit på 6-månaderskalas hos Betty. Där provade hon även sina nya Trumpettesneakers, i guld. Men de var väldigt stora, blir nog bra till hösten.

lördag 22 maj 2010

Staketbygge






För att Poppy inte ska springa rakt ut för vår egen lilla ättestupa har vi just byggt ett staket. Alla har varit delaktiga i bygget, även katter och grannbarn.

Och sen är det skönt med en tupplur för båda Poppysarna.

Allt stickat härstammar förövrigt från farmor, filt, mössa, strumpor och dockan Poppy.

(Och gissa vad!!!!
Idag har hon för första gången medvetet gått framåt i gåstolen!)

Tallin






Poppy har varit utomlands för första gången i sitt liv, Tallin närmare bestämt. Med på resan var mamma, mormor och morfar medan pappa var hemma och passade katterna. Tror han jobbade lite också och köpte dyra synthar.

Vi hade sol, sol och ännu mera sol!

söndag 16 maj 2010

Fotbollsvader


Lördagskvällen spenderade vi hemma på gatan, men inte hemma i huset utan hemma hos våra bästa grannar.

Alla fick finfin vegetarisk mat, även Poppy knaprade på gott nybakat bröd.
Och under kvällen fick vi klart för oss vilken idrott Poppy kommer syssla med när hon växer upp! Och jodå, hon är visst vänterfotad.

lördag 15 maj 2010

Elefantbesök

Igår kom vår gamle vän Fredrik på besök. Till Poppys glädje fick hon en gosig speldoseelefant.






































Kvällen innan bakade Ulf och Poppy blåbärspaj!

Och när pajen var uppäten ville Poppy kontrollera att jag tuggat maten ordentligt.

torsdag 13 maj 2010

Baby and the city

När jag missade Odd Mollys outlet-invigning på Freeport, missade Poppy vaktparaden. Jag hade dock underbara lillasyster på plats i Kungsbacka för att reka, och Poppy hade mig som filmade händelsen. Så vi klarade oss helskinnade från denna potentiella missdagen.
Man hinner missa mycket en dag på stan!














Vi sprang en massa på leksaksaffärer för att leta 6-månaderspresent åt baby Betty. Poppy var bästa smakrådet, sparkade hon med benen var det "ja", sträckte hon dessutom ut händerna betydde det "absolut ja". Blev även en liten ny leksak till Poppy, tidningen till trotts. Även jag fick en present, en iphonehållare till vår bugaboo.

Idag är hon extra fin i nya kappan med pärlemorguldknappar, Mexxhatt från barnaffären i Huddinge (second hand) och tights från Alvas mamma.



Och för att inte ni ska missa hur Poppy lärt sig göra bubbelljud så bifogas givetvis en video.

Köpa nytt


Morgonstund! Poppy är klarvaken, jag försöker trötta ut henne i hoppgungan.

Den här bilden är några dagar gammal men så fin, hon kan hålla flaskan själv om hon får lite stöd under. Skönt på natten kan jag lova!






Förresten ,Ulf hittad den här vackra lägenheten igår. Passar kanske inte alls in i temat "Poppys blogg" tänker ni, men jag väckte henne nog tre gånger i går kväll när jag skrattade högt så viss koppling finns. Det lustiga är att mäklarbyrån Terra finns på riktigt, och har ännu fler lika fina objekt med ännu "bättre" bilder...


Och vi avslutar detta inlägg med Poppy som läser morgontidningen, och våga inte ta den från henne! Vi börjar verkligen se nyttan av att köpa leksaker till henne.

onsdag 12 maj 2010

En dag på lekparken


När vi kikade i brevlådan idag hade det kommit post till Poppy från Farmor. Världens finaste kappa som gnistrar i silver med matchande skor till! Så vi ville absolut prova den nya stassen ute! Solen lyser över Stockholm, och dåligt väder utlovas framöver så vi passade på att ta en sväng ner till Rådhusparken.

Det ska finnas djur där, men de kryper till kojs kl 15.00 så vi var för sent ute. Istället blev det en tur på en minimotorcykel och en sittbräda. Lite konstigt, men väldigt spännande!






sjöutsikt o jordgubbe









Först var Poppy lite ledsen idag, ville inte går på promenad. Trotts att hon hade finaste koftan från farmor och dockan Poppy med sig!















Men det blev bättre när vi åkte till en sjö med en vän till mig. Där mumsade vi på spanska jordgubbar och spanade in skalbaggar. Bytta förövrigt koftan mot kappan, och genast blev det roligare.










































När vi kom hem dök rörmokarna äntligen upp, mycket intressant tyckte Poppy, men är det hantverket eller kalsongerna hon gillar? De lovade komma tillbaka och fixa mer på fredag, till Poppys glädje och plånbokens sorg.

tisdag 11 maj 2010

Majsol





Idag var det vår i Huddinge minsann!

Först rensade vi ogräs. Poppy provade sina nya solbrillor!






















Sen var hon på Öppna förskolan, inte den vanliga utan den på andra sidan Huddinge. Där träffade hon Original Alva. De diskuterade länge hur man skulle angöra leksaken.













Och kom fram till den bästa lösningen såklart. "Biter du, så fixar jag".


















Väl hemma hade Poppys sexmånaderspresent kommit. Nu blir hon ju sex först om två veckor, men men...En jätttestor rund skumgummipool, en lekpool! Heja, vad skön att ligga i! Beställde den från Familjegiganten och fick den levererad hela vägen innanför dörren. Lyx!