tisdag 25 maj 2010

Underkänt på 6-månaderskontrollen


På fredag fyller Poppy sex månader och det firade vi idag genom ett besök till bvc. Där skulle bvc-tanten Marie kolla om Poppy kunde greppa en leksak och föra den mellan händerna, höra om hon kan "jollra nyanserat", samt se om hon tittar efter en tappad leksak. Dessa kunskapstest klarade hon galant. Men sen kom vi till vikt och mätning. Och det var inget kul kapitel. Hon har växt en centimeter och gått upp 100g på en månad. IG. Så när vi blev slussade till tant Doktorn fick jag svara på många matrelaterade frågor.

Dessutom fick vi göra ett urintest för tydligen kan låg vikt och urinvägsinfektion ha ett samband hos barn. Efter många turer med lång väntan, en läckande urintestspåse och en mamma med lågt blodsocker visade det sig att hon förmodligen har en infektion. Men de får dropparna från den läckande påsen räckte inte till odling, så fick fick köra hem och vänta ut nya droppar, tillbaka till vårdcentralen, och resultatet +ev medicin får vi först på fredag. Stackars Poppy som måste gå dragandes med att kissa taggtråd så länge!

Dessutom regnade det idag, så till och med promenaden till bvc kändes sorglig.

1 kommentar:

  1. Kära hjärtanes, våran lilla marsipanros! Hoppas ni får nån form av besked och förklaring snart. Fast när man ser bilderna här ser det inte ut som om det vilar några större ledsamheter över vår favorittjej.

    Kram till er alla!

    SvaraRadera