lördag 24 juli 2010

Äntligen regn!

Så äntligen kom regnet!

Vi tillbringade dagen med att leta efter en ny soffa, men hittade ingen bra. Jakten fortsätter på IKEA imorgon.

När vi kom hem orkade vi oss ut i trådgården. Tidigare i veckan har det varit så kokhett att vi inte vågat titta på den allt mer uttorkade sandpapperfärgade "grönskan".

Till Poppys och min glädje överlevde vår "buljongkrydda". Tips på vad den egentligen heter? Doftar grönsaksbuljong och bra att ha i grytor!

Även myntan verkade må prima.


Och sista jordgubbsplantan var i blom!
Våra nya oinvigda trädgårdsmöbler fick också sig en inspektion, och jodå de tålde en regndusch.


Pappa Ulf hittade vi i garaget fullt upptagen med sitt synthbygge.


Inget vidare kul ute i regnet sa Poppan och vi gick in igen. Hon valde att digga till Sparks på hög volym. Provade också sin lite förstora solhatt från Soile.


Och de finfina blingbling (pärl) strumporna från farmor.


När musiken tystnat undersökte hon Ulfs termometer mycket grundligt. Den visade på 21c inne, så låg temperatur kunde hon knappt minnas att vi haft i år!

2 kommentarer:

  1. Åh, vår sockerhöna! Sockarna ser lite stora ut, men det är väl egentligen rätt bra, för förhoppningsvis ska hon inte behöva använda sådana så mycket än på ett slag. För sommaren kommer väl tillbaka? Här är ren höst nu, med regnet mysigt smattrande mot rutorna, men vi kanske inte ska ge sommaren respass riktigt än trots det. Behövs det fler glittrigt pärliga sockar, eller är det bättre utan?

    Libsticka heter "buljongkryddan". Den är synnerligen härdig och växer så det knakar. Blir snart större än er allihop tillsammans om den får en chans. Men troligtvis hålls den efter av som det ser ut på bilden, brist på utrymme. Det ser perfekt ut så här, man behöver inte två meter hög och tre meter vid buljongkrydda! Sägs vara en av huvudingredienserna i Maggie buljongtärning. Förresten länge sen jag såg såna, nåt Schweiziskt märke om jag inte kommer ihåg fel.

    SvaraRadera
  2. Tack för hjälpen! Libsticka, där ser man.
    En snabb googling verkar bekräfta det du säger om Maggie:

    "På fornsvenska hette den libbesticka vilket inte skiljer nämnvärt på det moderna namnet. Norrmännen kallar den Löpsticke, i Danmark kallar man den Løvstikke, fast där finns också namnet maggiørt väl förankrat – i Tyskland finns också maggieinspirerade namnvarianter. Vilket är lite intressant och kräver en liten utredning.
    Julius Maggi (1846-1912) var schweizaren som uppfann buljongtärningen på slutet av 1800-talet."

    Vad det gäller strumpor så har P nog så hon klarar sig nu, men ett par matchande vantar kanske är möjliga till hösten?

    SvaraRadera