måndag 26 juli 2010

Äta och gunga



Sen några dagar tillbaka tycker Poppy inte om att äta. Ganska jobbigt, inte minst under matstunderna. Efter 20 minuters idogt matande i förmiddags såg Poppy ut så här, och matburken var fortfarande tre fjärdedels fylld.


Här är en bild vi tog för några dagar sedan när Poppan gungade. Det tycker hon bättre om.

2 kommentarer:

  1. Våran solstråle! Hon ser inte så gräsligt ledsen ut, trots matande. Men har ni testat med att helt enkelt ge henne skeden och låta det bli vad det blir? (Ta gärna av kläderna först!) Vet andra i vår omedelbara närhet som helt vägrar låta sej matas. Om det inte får gå för egen maskin så får det var, punkt slut. Testa, och ibland kanske hon då till och med kan låta sej få ett handtag när det inte är kul längre. Sen kan hon nog gnaga på både potatisbitar, bananer och andra fingervänliga matvaror, kokt fisk lite ihopbekad - det behöver ju tack och lov inte se så aptitligt ut - eller vad som helst som inte omedelbart rinner genom fingrarna. Gröt är t wx helt ok att äta med fingrar, ni har bara glömt det!

    Förlåt, inte meningen att låta som en pekfingerpekande besserwisser, men jag tänker på Tristan, han har inte blivit matad sen han började med fast föda, och inte ser han särskilt tärd ut?

    Men klart man blir gladast av att gunga ...

    Kram till er alla!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Hon sitter och äter ett ägg just alldeles själv. En hel del verkar faktiskt hamna i krokarna av munnen.

    SvaraRadera