torsdag 3 juli 2014

LCHF

Efter lång trugan från lillasyster (kostproffset) och min skräckinjagande natt har jag beslutat mig för att ge LCHF-dieten en chans.
Jag förstår inte hur. Potatis är den vara jag skulle ta med mig till en öde ö, om jag bara fick leva på ett enda livsmedel resten av livet. Och nu, adjöss! Lika så mitt älskade sega surdegsbröd. Och pasta. Ris klarar jag mig utan!

Jag har provat i tre dagar. Och, det har gått bra. Jag tog för mycket insulin igår, omelett kräver inte vidare mycket, så jag blev låg såklart. Fick dricka massa mjölk. Receptet var förövrigt  toppen. Improviserat. ( ägg, nån deciliter grädde+lite mjölk. Riven ost och sk*nka från Astrid och aporna (vegetarisk substitut till bacon))

Vad äter eg LCHF-personer med diabetes när de är låga?

Jag ska ge detta ett försök, till tisdag när föräldrarna kommer. Om jag mår primaballerina så får de stå ut med vegetarisk-LCHF-större delen av tiden.

Inspirerad är ordet. Jag kommer inte gå helt hard core. Jag fyller ju år snart, och då tänker jag fluffa tårta. Och äta lite potatis då och då. Får prova mig fram.

Syrran hittad eförresten länken nedan. Man blir ju minst sagt inspirerad!

http://www.kostdoktorn.se/typ-1-diabetes-lchf-och-t-trojor

2 kommentarer:

  1. Brietårta och gröna oliver. Det är min kost. Ibland halloumisallad med bearnaisesås. Makrill på burk i tomatsås. Sill. Lax. Du älskar lax! Gräddfilsås på det...

    /Mona

    SvaraRadera
  2. Oooh. Glömde. Pizza utan botten. Dvs dina favoritingredienser i en ugnsform med ost över. Gratineras. I övrigt: fisk och coleslaw. Alltså riven vitkål (lite morot) och mycket majonnäs.

    SvaraRadera