måndag 16 juli 2012

Utanför Stockholm

För de som inte vet, så bor vi i Huddinge, inte Stockholm. Det är stor skillnad det. Istället för att hänga på Grönan, Skansen och Junibacken när man har semester med barn, hänger vi på söderöver vid sjöar, parker och vår egen altan.

En favorit är Hågelbyparken, men ponnyridning, barnteater (varit på Pettson utan Findus), och en trafiklek.




Vi har även letat nya sjöar i området, hittade en ny favorit, Gömmaren. Mycket liten strand, men ligger ensligt och underbart. Tror dock det kan bli ganska jobbigt och överfullt fina dagar. Så helt perfekt en dag då regnet som vanligt hängde i luften, men solen tittade fram så barnen fick lust att bada, givetvis med gummistövlarna på.



Ibland vilar vi inne och drömmer om ....Mumindalen. Här har Poppy byggt en båt (Soile, tyvärr blir det nog först nästa vår vi tar oss dit:-(
.

Hennes fantasi ökar och lekarna blir allt mer fantasifulla. Igår bestämde hon sig för att Eddie var  "Kartan" i favoritserien "Dora". Hon tilltalade honom "Eddiekartan" och frågade honom efter vägen mest hela tiden. Eddie log och var stolt över att få vara med och leka.

 När det är riktigt trist väder blir det Heron City och IKEA. Poppy är nog den minsta som hoppat på studsmattan utanför, hon fick inte riktigt höjd, men var stolt och modig tycker vi.



Och vi vågar knappt tro det är sant. Nu har hon varit helt blöjfri i tre dagar! Och båda barnen har tillsammans sovit i eget rum, i samma säng lika många dagar. Men det blir ett annat blogginlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar