lördag 31 december 2011

Alternativ nyår

Eftersom vi är en småbarnsfamilj med hängig mamma, var det ända rätta att pigga upp oss på nyår. Shopping med Pippi Långstrump, kul för den feminina delen av familjen i alla fall!












Och se här. Moster Anna vet att färgmatcha hon. Julklappsjackorna från Ralph Lauren passar perfekt ihop med suffletterna!





- Posted using BlogPress from my iPhone

Julcirkus

Så mycket planerande före jul. Så mycket kakbak, dekorerande, julgransinköp, julkortsskickande, presentjagande och funderande. Och sen, på en dag, så är det över, pang bom. Och om inte allt blir som man önskade, minns man det i alla fall till nyår, som inte heller alltid är en bal på slottet. Imorgon blir det exempelvis ingen bal, fest eller ens drickande för min del. Nej....inte gravid igen:-) Bara sjuk. Influensa. Hejhej, blir i bästa fall "tomtemust" som Poppy hade sagt.
Men julen då, här i bilder.



Eddie klämmer lite på julklapparna.

                           
Dagen efter måste det städas...Poppy med sin nya dammsugare, Eddie tvättar sladden till mormors gamla vita.

Favoritplatsen för Poppy, garaget med morfar!

torsdag 29 december 2011

Eddie mumsar på mos

Nu är julen avklarad och vi är tillbaka i vardagen igen, i alla fall mer eller mindre. Julen var julig, trots den akuta bristen på snö. Kanske blir det en fylligare rapportering om det senare.
Här är en bild på en glad Eddie som just satt i sig massor av potatismos.


onsdag 21 december 2011

Danföredanföredanföredopparedan

På en dan före hinner man mycket! Poppy hann vara i skogen med dagis, Eddie hann trötta ut personalen på minisats så att jag bara fick träna 15 minuter och jag hann städa större delen av huset.
Dessutom hann Poppy hjälpa Ulf genom att komplettera lite text på att av hans paket. Se hur hon (nästan) bara skrivit där han har skrivit. Mottagaren fick brevet som det var.


Vi hann också göra klart mintkyssarna och tomtepussarna. Även om tomtepussar och mintkyssar smakar lika, spottar P ut mintvarianten men älskar de rosa. "ummmm mamma godisss", säger hon och smaskar. Får hon en vit spottar hon och torkar tungan med papper. Knasboll.


Vi träffade också Alva en snabbis i Rådis. Det var kallt och innelokalen stängd. Men lite lek blev det!






using BlogPress from my iPhone

tisdag 20 december 2011

MIN MITT Julkort

Man lär sig saker på dagis. Poppy har lärt sig betydelsen av pronomen "min". Hon växlar fortfarande mellan "min", "mitt" och "Poppys", men allt oftare är det "min"eller "mitt".

Hon har även lärt sig att äta snö. Och att leka doktor. "Oj, mamma har ont. Aj mamma, Poppy sjunga mamma. Pussa mamma. Ont mamma. " sa hon idag och började putsa och peta på mitt ben med en trasa. Sen ville hon även bota Eddie, men det ville inte han, och det slutade med att båda skrek.

Bortsett från detta vill vi be om ursäkt om värsta julkortet. Vi kan säga såhär, UNDVIK nätkedjan "dinavykort.se". Julkorten vi har beställt och som kommer i dagarna ser ut som billiga solblekta varianter som man kan hitta på en marknad i Turkiet. Eller handkolorerat av en färgblind malaysier som aldrig sett velourkläder eller vintersnö. Och de ser verkligen inte ut som ett julkort, ett blankt gnistrande vinterkort på världens sötaste ungar.

Så här bjuder vi på originalet, tänk på detta när ni tittar på den lustiga varianten ni kommer få hemskickad.



Och om ni gillar ännu mer äkta original så, vasägoa!

måndag 19 december 2011

Snögubbe

Till vår glädje snöade det idag. Och vi som köpte snöslunga igår, kan man verkligen ha sån "tur"? Vi som trodde det skulle vara barmark hela vintern nu. Fast maskinen är inte uppackad än. Det får Ulf leka med ikväll. Istället lekte jag och småfolket i trädgården. Vi gjorde så bra vi kunde med att samla ihop snön från marken.

Poppy var lyrisk över snön, och lekte, hoppade, pulsade och smakade på den. Eddie frös och ville gå in.

Kompis

Det rör sig mycket inne i Poppys huvud. Hon har nyligen kommit på det där med "kompis". Poppy har bestämt att man bara kan ha en kompis var. Såhär ser en vanlig diskussion ut.

Mamma: Poppy, är jag din kompis?
Poppy: Nääää
Mamma: Är Eddie din kompis?
Poppy: Näääää! (och hon flinar mycket) Eddie kompis mamma!
Mamma: Jaja, men vem är din kompis?
Poppy: Pappa och Oppy kompis.
Mamma: Pappa och mamma är kompisar.
Poppy: Nähäää! Pappa kompis Oppy!

Men ibland, om Poppy är på gott humör, kan pappa bytas ut mot Alva, mormor eller Ellen. Men aldrig mamma. Jag har aldrig fått den äran att vara Poppys kompis. För jag har ju Eddie.

I helgen har vi varit i badhuset och spanat i plastapor och vattenfall, haft adventsfika hos dagiskompisen Ellen, köpt en snöslunga och upptäckt att båda ungarna älskar smörslungad brysselkål. Dessvärre kom inget av detta med på bild, så vi visar istället Poppy och hennes kanskekompis Alva. Kul hade de i alla fall när de för några veckor sedan hade skrikfest i Alvas trappa.

lördag 17 december 2011

En alldeles egen julgran

Sen jag flyttade hemifrån har jag alltid önskat mig en julgran till jul. Men eftersom vi alltid åker till Halmstad/Trollhättan runt jul har det känts onödigt. Och gran finns ju där. Men nu, med två barn, och en Poppy som faktiskt uppskattar juligheter något otroligt, kände jag att det fanns en anledning för mig att äntligen skaffa gran.
Poppy fick välja gran, och hjälpa till att klä den. Uppskattat! Vi visade henne ett par, och hon pekade mycket bestämt och sa "Oppys gran", så då visste vi att det blev rätt.

 Såhär blev den, nästan klar, stjärna ska inhandlas. All dekoration ska Poppy och Ulf ha beröm för, Eddie hade redan somnat för natten och jag fotograferade och diskade. Men finast är väl Poppy i sin pepparkaksklänning?

Och när Eddie vaknade på morgonen, fick han hjälpa till att omorganisera kulorna lite, och även börja med lite julgransplundring, första chokladen blev öppnad och uppäten fasligt snabbt.

fredag 16 december 2011

Egen säng

Vi har gjort många halvseriösa försök att få någon av de två trollen att sova själv. Eddie lyckades vi med i två månader, sen fick han RS och jag ville sova nära honom för att höra att han andades bra. Sen var det kört. Och ärligt talat tycker nog både Ulf och jag att det är ganska mysigt att sova nära en liten mysig kamin.

Men idag bestämde Poppy och jag att det var dags att ta ett till rull. Att rulla ner från vår säng till hennes gamla babysäng. Öppnad med en långsida borttagen, tryckt mot vår fotända fungerade sen i alla fall för dagens middagslur.



Och även om Eddie placerades vid ordinarie plats, hittade jag efter en liten stund honom nere vid Poppy. Att sova nära Poppy är det många som gillar!



Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 14 december 2011

Ledsen liten tomte

Lilla hjärtat. I veckor har Poppy trallat på "Tomtarnas julnatt" och olika luciasånger. Hon sjunger ofta av hjärtans lust och gör inlärda rörelser till. På luciamorgonen klädde hon glatt på sig tomteklänningen, luvan och var noga med att Eddie också skulle ha rätt kläder dagen till ära. Hon sjöng i bilen och var på strålande humör. Men att stå längst fram inför massa föräldrar som sitter uppradade i en idrottssal är inget vår Poppy tänkte vara med om. Hon satt istället lite ledsen i favoritfrökens famn och sen när även det var tufft, i Ulfs knä och tittade på.

 Men sen blev det andra bullar! Lussebullar och pepparkakor piggade upp oss alla, och då visade Poppy stolt upp sitt dagis för Eddie.



Monas Saffransvaniljbullar

Till kalaset förra veckan bakade Mona underbara Saffransvaniljbullar. Jag drömde om dem, och tiggde till mig receptet. Kladdiga, saffraniga och underbara.


Mona, som på en lekdate med Cammi och mig var i centrum. Såhär känner man sig om man får femlingar.


Ja, så baka dessa ljuvligheter skulle vi. Tur att vi var tre!



Pepparkaksdegen har fallit i djupsömn i kylen. Vi håller tummarna för att den är på gott humör när vi väcker den ikväll.

måndag 12 december 2011

Tävling

Efter det hopplösa försöket med Pippipepparkakor, köpte jag en byggsats istället för att själv försöka få till ett pepparkakshus. Tänkte att själva dekorerande ändå var det roligaste.

Jag limmade, brände mig på socker och spritsade glasyr, Poppy petade på godis, slickade på fingrarna och dekorationer.


Sen kom Poppy på att det var jättekul när håret kletade fast på händerna. Tjejen som inte gillar att tvätta håret.

Vilket fall, såhär blev det när det var ganska färdigt. 




Och sen ville Poppy visa huset för Eddie som just hade vaknat. Vi pratade länge om att spara det lite i alla fall, så att pappa skulle få de set. Poppy höll med om det. Men tyckte väl att lite takplattor hit eller dit inte spelade så stor roll. Och Eddie var lycklig. Det blev en smaskig upplevelse!





Och när pappa kom hem, hade Poppy inte tid att låta honom ta av sig skorna. "Pappa kooom" gastade hon från vardagsrummet när han slet av sig kläderna så fort han kunde. Och såhär såg huset ut då.


Men ingen fara. Ett nytt ska byggas. Vi tävlar nämligen i pepparkaksbygge. Tage på torpet är en hård motståndare, och en byggsats duger inte. Snart kommer vi presentera Villa Villekulla (ni vet, vingligt, rangligt, skevt och allmänt underbart).

söndag 11 december 2011

Visst kan Poppy stå!

I helgen har vi inte bara köpt julgran och kupevärmare. Vi har även lekt en massa med presenterna från kalaset. Här är det kaffebjudning som gäller. Med pannkakor såklart. Eddie väntar glatt på att bli serverad.

 Men sen kommer Poppy på att hennes nya hamster (batteridriven) är sugen, och glömmer sin bror. Då passar han på att få lite uppmärksamhet genom att ställa sig upp på sitt allra stadigaste vis.
 Och när Poppy insåg hur mycket beröm Eddie fick, ställde hon sig snart upp på samma ställe för att visa att hon också kan.

Hopplöst kakbak

Alltså, det där med barnsäkerhetsmärkning...


På nästan alla roliga leksaker finns det ett 0-3 årsförbud. Och ofta verkar företag trycka dit det utan att tänka till det mesta lilla. Köpte för några veckor sen "Pippilångstrumpspepparkaksformar". Pippi, Lilla gubben och Herr Nilsson. Metallformar i handflatestorlek. Med förbud att användas för barn under tre år. Inte det minsta vassa kanter. Man fick trycka hårt för att de skulle lämna märken i degen.

Så vi tog fram deg och plåtar, kavlar och nyinköpta formar och lekte "Pippi bakar" en kväll. Och tog risken med att åldersrekommendationen bröts.

Men snart förstod vi. Det var nog en nolla som fattades. Borde varit 0-30 års-förbud. Minst. För varken Ulf eller jag lyckades få fram en felfri häst, apa eller Långstrump. Halta och lytta blev de allihop, utan flätor, svans eller smalben. Med mycket lappande fick vi ihop några stackars figurer.Med detta är inget vi kommer att rekommendera för folk under 65. Man bör ha oändligt med tid, och kunna göra det utan ungar i närheten.

Men, ja, två tre plåtar blev det. Som sorterades omsorgsfullt.Och Poppy lät ingen komma i närheten, det är ju "Oppyssss".

Fast tillslut fick Eddie smaka:-)
Och om renlighetspanelen undrar varför barnen sorterar kakor på golvet, hänvisar vi till "Pippi firar jul". Försök sedan att få Poppy att inte leka med kakorna på golvet.