söndag 11 december 2011

Hopplöst kakbak

Alltså, det där med barnsäkerhetsmärkning...


På nästan alla roliga leksaker finns det ett 0-3 årsförbud. Och ofta verkar företag trycka dit det utan att tänka till det mesta lilla. Köpte för några veckor sen "Pippilångstrumpspepparkaksformar". Pippi, Lilla gubben och Herr Nilsson. Metallformar i handflatestorlek. Med förbud att användas för barn under tre år. Inte det minsta vassa kanter. Man fick trycka hårt för att de skulle lämna märken i degen.

Så vi tog fram deg och plåtar, kavlar och nyinköpta formar och lekte "Pippi bakar" en kväll. Och tog risken med att åldersrekommendationen bröts.

Men snart förstod vi. Det var nog en nolla som fattades. Borde varit 0-30 års-förbud. Minst. För varken Ulf eller jag lyckades få fram en felfri häst, apa eller Långstrump. Halta och lytta blev de allihop, utan flätor, svans eller smalben. Med mycket lappande fick vi ihop några stackars figurer.Med detta är inget vi kommer att rekommendera för folk under 65. Man bör ha oändligt med tid, och kunna göra det utan ungar i närheten.

Men, ja, två tre plåtar blev det. Som sorterades omsorgsfullt.Och Poppy lät ingen komma i närheten, det är ju "Oppyssss".

Fast tillslut fick Eddie smaka:-)
Och om renlighetspanelen undrar varför barnen sorterar kakor på golvet, hänvisar vi till "Pippi firar jul". Försök sedan att få Poppy att inte leka med kakorna på golvet.

2 kommentarer:

  1. Jag har ocksa markt det dar med aldersforbudet, det ar mest att skita i tycker jag! Kakorna ar jattefina, och jag ar saker pa att ert golv ar rent nog att ata fran. X Karin och pojkarna

    SvaraRadera
  2. Huvudsaken att degen smakar gott och man har det mysigt. När min lillebor var med o baka för ca 30 år sedan blev han insipirerad av filmen "Motosågsmassakern" Dom pepparkakorna så inte roliga ut..... Kram Soile

    SvaraRadera