lördag 28 maj 2011

Lite trött


Strax efter att Helene och Poppy kommit hem från sin shopping skulle jag åka och handla mat. Poppy ville följa med, men blev rätt trött redan i bilen. Inte förrän vi var inne i affären piggnade hon till ordentligt.

Odd Molly-utförsäljning

Efter ett hett tips från Cammi, lyckades jag fixa en inbjudan till en utförsäljning av odd Molly- kläder. Jo, man måste ibland vara särskilt inbjuden för att få shoppa på rea. Igår var jag där med hela gänget, Poppy, Eddie, Betty och Cammi. Vråljobbigt! Inte att komma dit, men att komma in! Spiraltrappa, och man fick inte ta med vagnen in. Poppy inledde med att lägga sig på golvet och skrika. Sen kunde hon inte gå, eller stå. Men tillslut hittade hon en skojig ramp att springa på, och då var det ok. Eddie låg på en filt på golvet och var sitt vanliga jag, lugn o snäll. Massa kläder blev köpta!

Men mycket vill ha mer, och idag passade Ulf Eddie och jag och Poppy åkte in själva. Poppy tyckte det var sådär kul.








Men sen hittade vi en lekplats precis utanför, och då blev det roligare!








Observera stora påsen i vagnen. Bugaboo donkey kan man ju omvandla till en enkelvagn med shoppingkorg på sidan. Älskar vagnen som är gjord för shoppingälskande mammor!








- Posted using BlogPress from my iPhone


torsdag 26 maj 2011

Suck

Och så visade det sig att inget är förändrat. Hantverkare är...hantverkare. När vi inspekterade jobbet noga när de gått för kvällen och sin tid här, hittade vi många småmissar. Men värst var vår fina, lyxiga tapet. Eftersom de inte kunde engelska, och därför inte läsa instruktionerna, satte de på limmet på väggen, dessutom el sorts lim, istället för att limma på själva tapen.






Och så blev de stressade, och slarvade...




Så nu väntar jag på svar från deras chef. Suck!!!!
Men fin på avstånd.



Och medan Ulf och jag försöker städa, passade Poppy Eddie. Och då behövde han såklart matas.








KAKA!!!!!






Intet ont anande

Intet ont anande tillbringade vi sista målardagen runt Gärdet. Dels finns det en trevlig outlet där, som jag gillar, dels finns det en av Stockholms trevligaste lekparker där, som Poppy uppskattar, Tessins parklek.












Efter allt bus och shoppande var Poppy trött, och Eddie pigg efter lång tid i vagnen.





Hemma höll målarna fortfarande på, så vi fortsatte dagen ute på terassen.





Och tillslut så blev vi jättetrötta, och myste med massa pussar o kramar i sängen.





Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 24 maj 2011

Ikea family

Vi är fortfarande på flykt från målarstöket hemma. Dagen tillbringade vi därför till största delen på Ikea. Vi började med en rejäl måltid, 8 köttbullar o mos för 16 kr. Jag åt mos, Poppy två köttbullar.





Se gick vi till barnhörnan och 5 kr fiket. Där hängde vi lääänge. Och då plötsligt kom Mona (men utan Alva) och piggade upp oss. Då fick vi ny energi, och orkade hänga där en timme till, eller var det kanske snarare två.

Hemma igen. Målarna sliter och sliter. Spännande tycker Poppy och smyger runt i röran.







Edward får stanna i sovrummet, och han verkar inte misstycka.







måndag 23 maj 2011

Tumlaren


Vi fortsätter att fly från hemmet och dess kaos. Att låta målare fixa 50% av ens boendeyta märks mer än väl. Fint blir det, men nu är det jobbigt. Vi höll oss hemma tills att Poppy hade sovit sin förmiddagslur. Sen mötte vi Betty vid rådsparken. Hönorna flockades under bordet, väl förtrogna med mängden smulor när två småttingar käkar lunch. Småttingarna i sin tur tappade koncentrationen helt från maten, och stirrade på kacklandet under bordet istället.





Sen var hela familjen på föräldramöte på Poppys dagis där hon ska börja i augusti, Guldfisken avdelning tumlaren. Verkar riktigt bra. Det går 18 barn på tumlaren varav 6 st är dryga året när de börjar, kanon med så många småkompisar! Nu ska vi besöka dagiset och leka med gruppen på deras lekplats, som en inskolning före inskolningen.

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 22 maj 2011


Poppy var på strålande humör efter dagens utflykt och for runt som ett jihu när vi kom hem. Hur hon lyckades tråckla sig in med sin dockvagn i duschen vet jag inte riktigt, men troligtvis lyckades hon till stora delar av ren entusiasm.


Framemot kvällen lugnade hon sig något. Efter ett tag tog hon lite rast tillsammans med dem av sina favoritdjur som råkade finnas inom smidigt grepphåll.

Innerstan

Benjamin är killen som fick oss att börja blogga. Idag hälsade vi på honom. Poppy provade samtliga innerstadsgårdsleksaker. Undrar om en trehjuling står överst på önskelistan just nu.





Och efter en dag full av lek (vi har även hunnit med två husvisningar och att fika med Betty idag) är det skönt att sätta sig i bilen och åka hem.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Jomenjavisst!

Den senaste tiden har vi haft lite funderingar på att flytta. Närmare pendel, lekplatser, separat ingång för Ulfs företag, alla sovrum på samma våning, kvällssol på altanen, ja börjar man leta anledningar är de lätta att hitta. Och OM rätt hus dyker upp, vill vi vara redo, om det nu sker imorgon eller om tre år.

Genom ett erbjudande på nätet hittade vi billiga målare. För i princip samtliga rum behövdes piffas till. Jag var livrädd att de inte skulle hålla måttet, vi har ju lite dålig erfarenhet av hantverkare...men de två dagar de tunisiska killarna har varit hos oss är bara toppen, de är trevligare och bättre än förväntat. De gör "de lilla extra" på eget bevåg. Gillestuga, hall, trappa, vardagsrum, tvättstuga och tak och alla dörrar och lister för 16 000kr inkl rot avdrag,ex material. Och jo, de fönsterkarmar, dörrar och lister som vi kämpade med själva efter de förra målarnas dumhet, gör de om av bara farten.

Så vi håller oss undan för att inte andas in för mycket slipdamm. I förrgår var vi i stan och träffade Anna och Tage. Poppy var så trött efter att ha busat med målarna att hon sov sig igenom Odenparkens lekplats. Sleep play, nytt ord.

Var ju tvungna att visa upp vagnen oxå. Men solskyddet hamnade visst uppochned.







Hemma målade vi med vattenfärger, inspirerad av målarna.







Eddie tränade sen på armlyft, något han inte gjort för mycket. Han har varit ständigt snuvig sen rs-historien och det blir värre av magläge.






På kvällen fixade vi lite i trädgården. Observera Poppys sura viftande. Kan gå på vingligt underlag på stenmur själv! Klädsel, Eddies Molo-tröja st 56. Poppy väger nu 9,2kg, Eddie väger 6,2kg. De kan ha samma blöjstorlek!




Vad mer har vi hittat på! Hummm...jo jomenvisst, igår var ju Tage på besök!





Posted using BlogPress from my iPhone



torsdag 19 maj 2011

Just another Poppy day

Äntligen har håret växt tillräckligt för att skaffa en snygg babymohikan! För visst måste man vara tuff när man äter favoritmaten, köttbullar!


Nya Bugaboo Donkey är onekligen en favorit. Läcker som en karamell och trevlig att köra som en BMW. Edward somnar som en stock så fort vi stoppar ner honom. Poppy vill dock ha nära till marken och gungor som vi förmodligen kan tänkas stöta på, så hon sitter på fotstödet istället för i sätet.

Ja, nu gillar alla att gå på promenader igen! Så många turer blir det. Poppy har fullt upp under turerna, se till Edward, käka apelsin, och spana efter lekplatser.


Och om man på grund av vissa vagninköp inte har råd att åka till Skansen, Akvariet eller Kolmården, åker man till byggvaruhuset Hornbach. Deras akvariefiskutbud går inte av för hackor, och det är fri entre hela dagen lång!

onsdag 18 maj 2011

Under midjan

Eftersom Edward nu är hela tre månader har han just fått sitt tremånadersvaccin. Poppy tyckte synd om honom, så han pussades och ompysslades en massa av både henne och andra föremål i leksakssamlingen.




Poppy tycker också om att ta hand om Edward. Blöjor är spännande. Och Edward tycker om sin storasyster, och låter henne pilla och peta och dra bäst hon vill.



Ny docka


I dag har Poppy fått en ny docka som kan både äta med nappflaska och bada. Hon fick den efter att ha hamnat i slagsmål med Betty över hennes identiska docka.
Samtidigt har pappa fått bevisat för sig att det går att kombinera det sämsta av gammal och ny videoteknik, en Super8-app!

söndag 15 maj 2011

Tupperware

Idag har Poppy, Eddie och jag haft Tupperware-party här. Det var fullt med folk (Mona med Alva, Cammi med Betty, Hanna med Kasper, Marie med Kajsa och farmor) och Poppy blev gnällig och orolig. Så hon fick gömma sig i källaren med pappa och farfar.

Här målar Poppy och farfar, de sitter vid ett av våra loppisfynd, Nalle Puh bord med två stolar, allt för en hundring!


Detta kortet är från förberedelserna innan alla kom. Farmor och Poppy rensade jordgubbar.
Att vara TW-värdinna var kul, men nu lär det nog dröja lång tid till nästa gång. Roligast var ju att träffa alla vänner, själva TW-grejen är bara dyr, vi blev många hundralappar fattigare. Och det tråkigaste är att farmor och farfar åkte hem direkt efter, nu längtar vi redan efter dem!

lördag 14 maj 2011

I love Bugaboo Donkey

I höstas hörde jag för första gången att min barnvagnstillverkarfavorit Bugaboo, skulle göra en syskonvagn, Bugaboo Donkey.  Sedan dess har jag väntat och längtat och hoppats på att kunna få tag på en. Problemet att få tag på en var främst att den nu i vår släpptes i några få länder, och inte i Sverige. Och länderna den finns i får inte exportera vagnen. Hit kommer den först i höst.

Jag försökte få syrran att köpa en när hon var i Usa för någon månad sen, men de var helslut, och man kunde bara göra förbokningar inför nästa leverans, som skulle komma under sommaren.

MEN, se, i söndags kväll såg jag av en slump en tjej i London som hade köpt en Donkey, men inte fick plats med den i bilen. Och jag fick köpa den till inköpspris (pundet är lågt just nu:-), och frakten blev bara lite över tusenlappen. Tro mig, jag har haft ont i magen över att något inte skulle gå rätt, det kändes för bra för att vara sant. Men HURRA, idag kom den!!!!

Här är den halvmonterad,  den blå suffletten är inte uppe än. Smidig, gick utan problem ut och in genom ytterdörren.

Enda lilla aber är att färgerna på suffletten är blå och rosa, blå på den del som Poppy ska ha, och rosa för Eddie. Detta kan man ändra när Eddie kan sitta upp,men han får dras med att bli tagen för tjej några månader. Och så fort vagnen finns i att köpa här, ska jag köpa en röd istället för rosa. Ev kan jag byta från den Bugaboo vi har, där har vi den i svart och röd. Ska prova imorgon.

Här är vi på jungfruturen! Poppy firar med att gunga lite. Eddie ligger i liggvagnen, och Poppy sitter framåtvänd, men man kan välja att ha henne åt andra hållet också. När vi bygger om den när E kan sitta, kan man vänd hur man vill, sitta fram eller bakåtvänd. Men det bästa, ska man på promenad med bara ett barn, trycker man ihop den, och vips, har man en enkelvagn!


Äntligen han Poppy se Eddie när vi är ute på promenad. Här sitter hon i vagnen och ser till att han har det bra!


Många, många gånger under promenaden vände hon sig mot honom och fixade till hans napp eller täcke!

Så i helgen ska vi in till Stockholm fö ratt visa upp oss med vårt lyxåk! Poppy tränar gungning inför innerstadsparkerna.

fredag 13 maj 2011

Fordon

Bilen skulle på service, och Poppy, Edward, farmor och jag fick vänta i närheten medan den fixades.








Vi väntade och väntade, inne bland affärerna vid Flemingsberg ,åt på restaurang och lekte ute vid en lekplats. När vi hade väntat lite till gick vi för att kolla till bilen. Statusen var att vi skulle vänta ytterligare en stund. Men då bjöd de på kaffe och glass så vi var glada ändå!





- Posted using BlogPress from my iPhone

SnyggPoppy

Av moster Anna och farbror Stefan fick Poppy snyggaste USA-rosa jeansen. Och med tyll och halsband är hon Huddinges trendigaste tjej!


Poppy passade på att visa upp sig för Kasper, trevlig fika på tu man hand (Eddie var hemma med farmor).




onsdag 11 maj 2011

Farmor hela veckan

Poppy och Edward har länge klagat över för lite tid med sin farmor och farfar. Så nu var det på tiden att göra något åt saken. Och saken är given, för vad kan en Poppy och Edward önska sig mer, än att få ha fri tillgång till en farmor en hel vecka? Poppy njuter när hon leker med farmor, och hon njuter när farmor leker med Edward, så hon får lite egen mamma och pappatid. Bättre kan det knappast bli!

Dessutom får man göra andra saker än när mamma är med. Exempelvis dricka helt själv från en burk i lekparken!


Prova kläder! 


Och leka bulleribock!