söndag 25 mars 2012

Vårsol

De senaste dagarna har det varit vår, massor av vår. Att vi fortfarande har vinterdäcken på känns konstigt. Men säkert kommer det att snöa någon gång innan midsommar. Vi har i alla fall varit ute så mycket det bara gått. I fredags var vi i rådis och Poppy red på åsna. Den här gången var hon så modig så att hon inte brydde sig om att jag stannade kvar med Eddie och inte sprang nervöst efter.
Efter ridturen blev det glass med Alva, vilken toppendag!

På kvällen plockade vi videung för att ställa in på köksbordet. Eddie älskade att plocka av de små mjuka kissarna och dra dem mot kinden (och käka upp någon då och då).

I helgen har vi också varit ute en massa. Jag drömmer om att ha en gunga hängande i ett träd. I brist på bra grenar, brukat folk med liknande tankar köpa rangliga metallställningar som vinglar när man gungar högt. Eftersom även vi saknar bra träd, och jag inte vill ha skrot i trädgården, fick det bli en kompromiss som i alla fall duger när Poppy väger lika mycket som tre kottar.

Och när vi var på loppis i lördags, kom vi hem med: en komplett Pippi Långstrumpmaskeraddräkt, en bok, 10 olika klädesplagg, en leksakstraktor, en polarn och pyretjacka för nästa vinter, ett nytt Pippi Långstrumpörngott, och en stor säck med platspärlor. Eddie älskade våra fynd!
Ser han inte lite ut som en sann söderhavsprins, Efraim Långstrumps okända son?

1 kommentar:

  1. Vilken lycka att ha egen gunga! Eddie ser ut som en hawajipojke med alla pärlorna. Svea älskar också att gunga. Om hon inte får göra det hela tiden sticker hon till grannens gunga istället. Kram Soile

    SvaraRadera