onsdag 30 juni 2010

Inte långt kvar...



Efter många timmar framför videoklippet där Alva står, vågar sig Poppy på ett försök.

Men så lätt är det inte när mamma gör fel, var inte Alva i badet, och inte utanför? Och hur lätt att få en snygg rakryggad hållning när mamma placerar kanten så långt från benen?

Buzzbad

Värmen fortsätter och när man inte orkar ta sig till äkta vara duger miniböljan i Ikeabajan fint! Stora spajacuzzin i bakgrunden i all ära, men där får man ju inte plaska själv.
För några dagar sedan fick jag som är buzzador (man får hem många små varuprover som man ska prova och dela ut till vänner, hör av dig till mig vid intresse!) en hel hög med Natusan baby olja och badcreme. De ville ha foton när man buzzade produkterna, och vår Poppy fick bli dagens fotomodell!

tisdag 29 juni 2010

Playa del Skärholmen

Idag sa bilen att det var 30c i skuggan. Så då gick det inte att vänta längre på att se vad Stockholm har att erbjuda i vattenväg.

Poppy har dessutom länge tjatat om att få bättra på sin (skugg)solbränna, så hon inte ska skämmas på Mallis i augusti. Så den Beach-2010 vana Alva visade var filten skulle ligga och vi fick en finfin dag toppad med jordgubbsmos, sand i blöjan och gröna alger mellan tårna!

måndag 28 juni 2010

Midsommar i Trollhättan

Midsommar...

...med allt vad det innebär!

Vi startade vår resa till Trollhättan med en ganska dramatisk inledning, men den glömdes snabbt bort när kusinerna fick träffa varandra.

På midsommarafton åkte vi iväg för att börja med traditionellt firande, midsommarstång, ringlekar och hela kittet. Underligt tyckte minikusinerna.
Poppy fick en egen midsommarkrans som åkte upp och ner.

Och provsmakades på.



Sen drog vi vidare till Soile och Kauko. Där väntade ännu mer festligheter, även sill och (s)nubbe.
Storkusin Alex hittade en babydocka med tillhörande nappflaska. Men Poppy var roligare att mata än dockan!
Även fikedamm hann vi med. Alla fick napp!

Frågan är om Jan fick napp eller klapp...
Väl hemma fanns det fortfarande ork för att leka med tågen.


Dagen därpå åkte vi till en bondgård, med svenska djur, och fint var det!


Även fallen skulle vi hinna med, annars hade det inte klassats in som ett äkta Trollhättebesök!


Där tillverkade vi lite matsäck till hemvägen.

onsdag 23 juni 2010

Vill vara med...



I går när föräldrarna tänkte ta ett glas vin ute i solskenet var Poppy mycket intresserad av allt som inte var hennes, mobiltelefoner, flaska och, framförallt, glas. Tillslut fick hon ett eget slagtålig och tomt glas att hantera. Det gillade hon mycket, inte nog med att hon fick bestämma helt över det själv, det var också det absolut största glaset.

måndag 21 juni 2010

Våra egna jordgubbar

Idag var våra egna jordgubbar helt mogna och klara!

Poppy tyckte dock att de var lite syrliga.

Fast ganska goda vid närmare eftertanke. Och kanonkul att få äta jordgubbe själv, i soffan, utan haklapp. Men ingen fara, Poppy sanerades kontinuerligt.


Den här bilden fanns med på minneskortet. Underligt....Poppy är inte med på den, så det kan ju inte vara något vidare viktigt.


Och idag badade vi i Huddingehallen. Vi firade att hon gått upp 400g, och växt 2 cm, 6834g och 67,5cm, det är vår Poppy det!!!


I går tog vi en promenad till Rådhusparken som är vår närmaste lekplats. Poppy var som vanligt bland de yngre på plats men hon roade sig entusiastiskt ändå.
En av Poppys nya favoriter är att gunga. Tyvärr är de flesta gungor ganska mycket för stora för henne så en hel del av gungandet går åt till att hålla sig fast i gungan för glatta livet. Men vi tror att det i alla fall är bra för motoriken...



Att leka i sandlådan är inte lika populärt, men duger ändå i brist på andra aktiviteter.

söndag 20 juni 2010

Varför ligger den stackars katten kvar???

X ligger inte bara kvar, om man lyssnar noooga hörs det att han spinner!

Cornish rex är nog världens snällaste kattras!

Och Poppy en ganska snäll bebis, hon försöker klappa fint. Ibland.


(Sista filmen har bäst bildkvalité)


Prinsessbröllop

Tänka sig, vår Viktoria fick sin Daniel igår! Hela Stockholm var och firade, med några undantag. Vi exempelvis.

Vi funderade på om detta är en minipensé eller en viol eller....


Vi träffade grannarna och tog några öl och några glas vin...



Vi tränade på att krypa inför kommande babyrace mot kusin Tristan...


Vi klappade plastponnyn som nog är en åsna...




Ulf var på modulsynthsutställning, Moster Anna på logistikutbildning med tenta...




Vet inte hur det gick på tentan, pluggandet kvällen innan gick sådär kan vi skvallra om. Utställningen var tydligen lyckad, och Ponnyn mår prima hälsar Poppy.

torsdag 17 juni 2010

Äntligen Skansen

Idag skulle vi in till riktiga Stockholm City med Alva! Vi tänkte spana in både prinsessbröllopsfesten och Skansens getter.

Efter en tuff promenad med mycket folk i vägen tog vi en välbehövlig lattepaus. Poppy och Alva har samma intressen (fötter), därför är de så bra vänner!
Väl på Skansen såg inte Poppy en jättesöt älgkalv.

Även Alva tyckte det fanns viktigare saker att titta på.


Och Poppy såg inte en hel fårskock.
Även om en killing krockade med vagnen, var foten mer spännande.


Poppy såg dessutom varken vargen, sälen eller björnarna. Men var lika glad ändå och vill visa att den nya ponchon även kan fungera som klänning!

Världens sötaste

Hektiska dagar för en lattebaby

Huja!
Det är inte lätt att vara baby i dagens aktivitetssamhälle. Jämt ska det göras saker! Igår exempelvis, var det grävarbete och sociala aktiviteter med Joline på schemat.
Och i förrgår var det Lean-utbildning i Södertälje, fullt upp med andra förskolelediga barn medan jag planerade höstterminen.



Och i går var vi i Huddingehallen och simmade i riktiga simhallen, där det finns ett stooort barnvattenland med en sköldpadda med blinkande ögon. Poppy sov som en stock på natten vill jag lova! Tyvärr kunde vi inte fotografera inne i simhallen, så vi bjuder på andra vattenbaserade bilder. Min gamla docka Badis görs i ordning för bad med Poppy. Bilderna togs i helgen.



Idag var vi på långpromenad i city med Alva, men det får bli ett nytt inlägg!

onsdag 16 juni 2010

Poncho delux



I måndags kom Poppys specialbeställda poncho från farmor. Grön och sommartunn med hål för armarna att vifta med och en liten luva att ha på huvudet när det blåser. Perfekt. Inget av det där syns speciellt bra på bilden dock.

Poppy gillade den mycket, liksom föräldrarna eftersom den är barmhärtigt enkel att dra på och av. Dessutom syns inte gräsfläckar på den, vilket är tur med tanke på att Poppans favoritsysselsättning just nu är att kravla och åla.

söndag 13 juni 2010

Minisemester i Halmstad och Göteborg

Även om regnet mest öser ner har vi haft några riktigt trevliga dagar under vår Sydsverigeturnering.

Idag har vi rotat i trädgårdsskafferiet. Surt är jättegott tycker Poppy. Undra vem hon ärvt det ifrån?
Även om regnet mest öser ner har vi haft några riktigt trevliga dagar under vår Sydsverigeturnering.


I Göteborg hälsade vi på gammelfarmor Klara. Både gammelfarmor och Poppy åt lax med potatis. De smaskade ikapp. Även jag norpade lite lax. Jag matade farmor, Anna matade Poppy. Poppy lånade gammelfarmors haklapp.


Sen var vi en sväng förbi Moster Annas kontor. Annas anställda var överförtjusta i Poppy, Poppy var överförtjust i sladdarna. Se så fint hon sitter på snurrstolen!


Sen drog vi ner till Halmstad. Bäst att vara kreativ när Poppy tröttnar på att mormor funderar över inköpen.


Och morfar hade fixat en alldeles egen gunga! Lyx! Synd bara att det regnat mer eller mindre non stop de senaste dagarna. Poppy provar sin nya overall, som ska vara lagom i höst. Vädret var dock så trist att den faktiskt kom till användning!



Avslutar med en musikvideo från studio Nilssonsberg.