fredag 10 juli 2015

Disney

"Hemma" i Halmstad efter en intensiv vecka i Disneyland Paris.

Vi började resan från Halmstad och körde vidare via Rödby Portgaarden till en liten by i Belgien.
Sov på ett mysigt litet hotell och kikade på
chokladfabrik och kalkstensgrotta!
Nästa dag var vädret kass så istället för en natt till i Belgien fortsatte vi till Paris ytterområde, Och tog en natt på ett litet ställe med pool. Båda hotellen kostade ca 800kr natten för oss. Så med andra ord ingen större kostnad i sammanhanget. Att köra gick bra, enda strulet var en enorm kö till Rödby. Trots bokad färja kom vi inte med eftersom kön satte stopp. Lustigt system.

Väl i Disney bodde vi på ett disneyhotell med budgetalternativ. En stugby, men med en bra bonus, äventyrspool! Fick också komma on till parkerna 2h före alla andra. Tyvärr var bara två delar av parkerna öppna dessa timmar, så det var inte så värdefullt som vi hoppats på.


Själva Disneyparken var rätt nedgången. Inget har typ hänt, alls, på 20år. Vi hade kul ändå! Köerna var långa, 25-45 min beroende på attraktion. Fast pass var inte mycket värde kände vi. Man fick bara ha ett i taget och det var typ 4h mellan att vi fick ut det och kunde åka.

Disney studios var modernare och roligare. Och längre kötid! Lätt 60-80 min. Bäst, och helt fantastiska var ratatouille (3D filmer man ser när man åker o möss)
Nemo (otroligt härlig inomhusbergochdalbana) och Terror Tower (fritt fall fast snabbare ihop med uppskjutet inkl spöken på speed). Missa inte inte inte! Poppy vågade åka TerrorTower, så det blev hennes stora upplevelse. 

Vi såg några shower, bäst var stuntshowen med Blixtentema och Animagique.

Bäst: de nya attraktionerna i Studios
          Lekplatserna
          Showerna
          Fyrverkeriet
          Bergochdalbanorna, alla!
          Vårt hotell davys Crocket ranch

Sämst:
Kötiderna på displayerna stämde aldrig 
Svindyrt med köpdricka
Dålig information när vissa attraktioner stängde för kvällen, eller hade öppet över huvud taget. Flera "stora" grejer var stängda.
Och var var Frost? Reklam utlovade "Frostfeber", men ingen stanns i parken kunde man träffa Elsa o Anna. I paraden och en sing a long var det enda. Kändes för lite med tanke på reklamen och många många barn var besvikna. I synnerhet eftersom Elsa knappt var med i singalong.

Provade att ta oss till Paris, men pga 35c värme orkade vi bara se Eifeltornet och åka turistbåt på Sein.

Hem körde vi i ett svep. Lämnade Disney 12.30 och var i Halmstad 05.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar