söndag 29 januari 2012

Veckan tar snabbt slut

Ännu en Halmstadsvecka har passerat. Flera dagar har vi spenderat på Öppnis vid Norrekatts park. Riktigt bra öppnis må jag säga. Nybakade bullar och fikabröd varje dag, stort kuddrum, målarrum, lekrum, och en alldeles underbar sångstund. Att jag dessutom kunde ta dit båda barnen, för att det är ok i Halmstad att ha barn på förskolan och gå på öppnis, gör inte saken sämre. Huddinge borde se och ta efter.


Snön ligger kvar och det har blivit en hel del pulkaåk. Nu vågar även Poppy åka ner i backarna. Men roligast är det att dra varandra. Eddie är modig, och även om han åker in i sticksbuskarna piper han inte det minsta.

Sen har även moster Anna varit här över dagen. Hon beundrar Poppys nya fina hjärttröja.

tisdag 24 januari 2012

Roligt Eddie!

Så kom snön till slut. Och då är vi i Halmstad. Även om det inte är några mängder, duger det till pulkaåk. Men här har vi bara en pulka, så barnen får då och då trängas, då och då turas om. Och det visade sig att Poppy tyckte det var betydligt lugnare och roligare när Eddie fick åka utför än när hon själv behövde sitta med.

måndag 23 januari 2012

Trollhättan i helgen

Vi var i Trollhättan i helgen och hälsade på farfar Jan. Tyvärr blev det väldigt lite bilder tagna.


När vi stannade för att rasta på vägen ned till Trollhättan passade Poppy på att prova hur det är att köra bil. Väldigt spännande, tydligen.


Vi hann med ett besök hos Soile och Kauko på lördagkvällen. Trevligt sällskap och mycket god mat till trots så var huvudattraktionen för Poppy och Eddie, och en del för oss andra också, Soile och Kaukos barnbarn Linnea, snart fyra år. Förut att bygga koja, läsa saga och gunga på den fantastiska gunghästen så var höjdpunkten att springa. Springa som tättingar mellan väggen i vardagsrumet och diskbänken.


Eddie var också med och sprang, i alla fall så gott det gick. Men i regel låg han rätt så många varv efter Poppy och Linnea.

torsdag 19 januari 2012

Första tanden!

Japp! Vid nästan precis 11-månaders ålder har Eddies första tand börjat titta fram. Fyra månader före Poppys. Han kan dessutom nå ställa sig upp själv och stå några sekunder, en månad efter att Poppy behärskade den konsten.

När Poppy var i Eddies ålder började hennes riktiga intresse för apor ta form. Egentligen var det snarare sången "tänk om jag hade en liten apa" hon gillade, för hon visste knappt vad djuret apa var för något. Men det höll i sig, och hon är fortfarande aptokig.  Eddies favoritsång är istället "blinka lilla". Han kommer kanske bli stjärngalen:-)

torsdag 12 januari 2012

Vad vi har för oss i januari

Äter gör vi. Resten av tiden går ut på att försöka aktivera ettan och tvåan så mycket som möjligt, så att de somnar före 21.00. Ibland funkar det, andra kvällar är de uppe till 22.00, och sover oroligt på natten.

Vi har hängt mycket på kyrkans öppnis. Enda öppna förskolan man får besöka när man har dagisplats.  Och dagisplats, hela 15 timmar i veckan är vad som gäller för henne. Blir avis på ex grannkommunen Botkyrka som har 35 timmar. Poppy börjar faktiskt dessutom gilla stället. De senaste dagarna har hon vinkat glatt åt mig när jag lämnat henne. "Min mamman" sa hon stolt till en kompis när vi vinkade till varandra genom det öppna fönstret. Ja, för Poppy har börjat med att kalla oss för "mamman och pappan". Härstammar sannolikt från våra lekar med plastdjur och duplofigurer.

Idag hann vi med både dagis, minisats, kyrkans öppnis och målarstudio. Inte illa. 



Och så här var det på kyrkis!


Och klänningsbytet mellan fotona och filmen beror på att Poppy fick en droppe vatten på sig under fikastunden. vatten, om än en droppe=klädbyte omedelbart. Eddie bytte jag på av andra anledningar...

Majs går också ned

Vissa saker är mer populära än andra

Plättar, till exempel.

fredag 6 januari 2012

Lite snö, liten snögubbe

När jag städade bilen, lekte Poppy i snön. Sen krävde hon en snögubbe. Och lite tunn pudersnö, gav en liten mager gubbe.

torsdag 5 januari 2012

Massa kompisar

Veckan efter nyår var Poppy ledig från dagis. Dagislov. Och eftersom de flesat mammor i vår närhet har tagit ledig från jobbet för att spendera ledigheten med sina småttingar, har vi haft full rulle. Vi har träffat både kusinerna Lukas och Elias, Selma och hennes lillebror Melvin, Ellen och hennes lillasyster Matilda, Betty med lillebror Dexter, och Alva.
Puh, med andra ord!

Idag hade vi dock lite tid över att lämna in min "nya" kamera på lagning. Inget vidare bra var den från början, och i förrgår dog den rätt och slätt. Tur att jag har både garanti och försäkring på den. Efter netonnet besöket hann vi även köpa rester av juldekorationer till 80% rea på Hornbach.

tisdag 3 januari 2012

Samverkan

Varje dag leker Poppy och Eddie allt bättre tillsammans. Då och då stör de sig visserligen på varandra. Eddie har blivit allt starkare, och kan nu allt som oftast ta tillbaka de leksaker som Poppy vill norpa från honom. Men än vågar han sig inte på att ta något som hon håller i från början.

Men härligt är att se hur de drar sig till varandra. De sitter ofta i samma hörn och leker, de pillar med samma saker, och håller varandra i händerna när de ska sova.

Eftersom de är lika stora nu, så ser de lite lustigt ut ihop. Eddie har typiska babydrag och Poppy börjar bli flickig. Folk tittar ibland och undrar tveksamt om de är tvillingar. De 15 månader som skiljer dem åt i åldern verkar bara krympa allt mer.

Eddie går gärna med gåvagnen. Han kan stå ett andetag utan hjälp, men sen vinglar han ihop.

På kortet var de nog inne på tionde varvet i hallen. Att bli körd av lillebror är kul. Och betydligt lugnare för mig än när Poppy rusar runt med en ranglig lillebror som last. Om mamma får bestämma har barnen på sig fina molo-kläder med gulliga djurmotiv. Om barnen får bestämma har de för små tights, ingen tröja och en upphittad spädbarnsmössa på sig.

söndag 1 januari 2012

Nya Bonaqua® Silver Jordgubb Rabarber!

Mycket spännande händer på buzzadorfronten. Fick möjlighet att prova:
Nya Bonaqua Silver Jordgubb Rabarber

Riktigt gott vatten, passade bra efter all julmat. Eftersom vi har sodastream unnar vi oss sällan riktigt köpevatten, så det var kul att prova. Även syrran och Stefan verkade uppskatta drycken.


Om du är sugen på att bli buzzador och få prova massa grejer är det bara att  höra av sig till mig.

Gott nytt 2012!

Lite festande blev det igår kväll i alla fall! Riktigt trevligt faktiskt, tyckte både Ulf och jag när vi kröp till kojs vid 02.30. Och inte nog med en trevlig kväll, ungarna vaknade först 09.30, så vi inledde det nya året med en rejäl sovmorgon!

Ja, så det var vi fyra i går kväll. Vi inledde med en festmåltid bestående av julklappspasta med pesto och lax. Poppy älskade pastan och beundrade paketet länge innan fjärilarna kom i vatten.


Och för barnens dels avslutades kvällen vid 22.00 med förtäring av jultomtechoklad. Viss sanering behövdes före läggning. Och Eddie är ett praktexempel på att alkohol inte behövs för att man kan se berusad ut.