torsdag 7 juli 2011

Parken Zoo med ko, katt, apa, myra

Idag var det varmt. Ändå valde vi att köra till Eskilstuna och Parken Zoo. För Poppy älskar apor, och sånna skulle det tydligen finnas många av där. Och så sant! Men många andra djur sprang vi också på. Djur man fick klappa och djur som var lite skrämmande.Många djur var små och svåra att se bland alla buskar och barn som trängdes framför glasrutorna eller staketen. Så populära var de djur som inte var så populära, de gick ju att se ordentligt. Och storleken spelade roll, ju större, ju bättre.




Men roligast var ändå kanske barnens Zoo. Apor i all ära, men man fick inte klappa dem. Så de frigående lantdjuren blev snabbt favoriter. Typ sånna som finns hemma på Rådis. Men de här fick man klappa.




För att klappa killingar, och spana in när de bajsade småkulor, var nästan roligare än lejon och jättesköldpaddan. Fast lite otäckt blev det när storgeten sprang rakt mot Poppy så de nästan krockade. När det gäller djurklappning av frigående djur spelar storleken en annan roll, ju mindre, ju bättre.

Och vilka djur såg vi om man frågar Poppy efteråt? Jo, alla stora djur klassas in som "kooo", alla mindre  "sckatt" och alla insekter och minidjur "myja". Ja, så fanns det ju ajpa också.

Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

  1. Så underbart roligt och härlig och spännande och fantastiskt våran Poppy har haft det! Livet är verkligen fullt av trevligheter.

    Hoppas ni får en riktigt härlig dag i dag också!

    Kram till er alla!

    SvaraRadera